متکی: گروسی آدم رژیم صهیونیستی است/ ظرفیت نظامی ایران به مرور رونمایی خواهد شد

به گزارش خبرگزاری آنا، منوچهر متکی، عضو مجلس شورای اسلامی و وزیر خارجه اسبق جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با شبکه خبری المیادین لبنان در پاسخ به این سؤال که امروز شاهد جنگ تحمیلی علیه ایران هستیم. به نظر شما علت اصلی این جنگ چیست؟ اظهارکرد: این دومین جنگ تحمیلی است که ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد هستیم. اگرچه رژیم صهیونیستی بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از آنجاکه آرمانهای این انقلاب را در جهت منافع خود نمیدید، از انقلاب اسلامی به عنوان یک زلزله در منطقه نام برده بود؛ سعی کردند ایران، شیعه، رهبری انقلاب و مردم ایران را برای طراحیهایی که در ذهن داشتند، بشناسند. آنها معتقد بودند که جهتگیریهای انقلاب اسلامی نمیتواند با توسعهطلبی، فزون خواهی آنها در منطقه و روحیه سرکوب، ترور و تجاوزشان سازگاری داشته باشد.
وی افزود: آرمانهای اصولی انقلاب اسلامی در منطقه نقش آگاهیبخش داشت. رژیم صهیونیستی دهها سال است که به دنبال حمله به ایران است. البته جمهوری اسلامی ایران هم مراقب شرایط بود و ما هم به نوعی منتظر بودیم. تفاوت ما و آنها این است که ماهیت و موجودیت رژیم صهیونیستی بر تجاوز، ترور و اشغال استوار است.
عضو مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم منطقه ترورهای سالهای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ موساد را در شکار مبارزین فلسطینی در تونس، سوریه، مراکش و کشورهای مختلف منطقه به خاطر دارد، اظهارداشت: اصل موجودیت این رژیم با کشتار فلسطینیان آغاز شد. اونهایی که راضی میشدن زمینهاشون رو بدن و واگذار کنند، باهاشون کاری نداشتند. اما آنهایی که حاضر به ترک سرزمینشان نبودند، میکشتند.
متکی گفت: پس این رژیم بر اساس کشتار، غارت، اشغال و ترور شکل گرفت و به همین دلیل غیرمشروع است. در مقابل، جمهوری اسلامی حکومتی است بر اساس اراده مردم. این در حالی است که مردم در رژِیم صهیونیستی اجارهای هستند و از جاهای مختلف به سرزمینهای اشغالی آورده شدهاند. در تاریخ ایران سابقهای از حمله و تجاوز به کشوری دیگر وجود ندارد. ما آغازگر هیچ جنگی نبودیم و این رژیم صهیونیستی بود که جنگ را آغاز کرد و ما یک بار دیگر در موضع دفاعی قرار گرفتیم.
وی افزود: ما قبلا هم نشان دادیم که ۸ سال دفاع کردیم، اما سرانجام متجاوز به دار مجازات آویخته شد. در اینجا هم سران رژیم صهیونیستی بر اساس یک تحلیل و ارزیابی جنگی را شروع کردند و ما در ادامه با هم صحبت میکنیم که چرا محاسباتشان غلط بود و الان در چه وضعیتی است.
سوال: آیا به نظر شما اسرائیل دچار اشتباه بزرگی شده یا با هماهنگی با آمریکاییها وارد جنگ شدند؟
وزیر اسبق امور خارجه ادامه داد: ما موجودیت رژیم نامشروع صهیونیستی در فلسطین را بدون همراهی انگلستان نمیدانیم و ادامه موجودیتش را بعد از ۱۹۴۸ که روز نکبت هست، بدون همراهی آمریکا نمیدانیم.
متکی با بیان اینکه سؤالی که برای کشورها و مردم منطقه باید طرح کنیم این است که این رژیم چه مأموریتی دارد که آمریکا سنگ زیربنا و محور سیاست خارجیاش در منطقه حمایت بی، چون و چرا از این رژیم است؟ اظهارکرد: بنابراین هیچ تصمیم و اقدام رژیم صهیونیستی بدون همراهی با آمریکا متصور نیست.
عضو مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: درباره این جنگ هم همین است. به نظر من به عنوان یک تحلیل شخصی، از قبل ۲ زمینه برای حمله رژیم صهیونیستی فراهم شد؛ و این دو زمینه را آمریکاییها فراهم کردند. اولین زمینه برای حمله رژیم صهیونیستی تقاضای ترامپ برای مذاکره بود. نامهای برای ایران نوشت و خواستار مذاکره شد. اما نیتش مذاکره نبود. او میخواست با این کار مدتی برای رژیم صهیونیستی زمان بخرد و خودش را برای حمله آماده کند. زمینه دوم که آمریکاییها آماده کردند در آژانس بینالمللی اتمی بود.
وی افزود: در آنجا مأموریت رافائل گروسی در مقام مدیرکل آژانس و البته جاسوس اسرائیل این بود که قبل از حمله اسرائیل، یک فضای منفی علیه ایران ایجاد کند و لذا گزارش داد که فعالیتهای هستهای ایران نگرانکننده است و بعد، آمریکا و تروئیکای اروپایی پیشنویس قطعنامهای را ارائه دادند که ایران در آنجا محکوم شود. این کار را گروسی به نیابت از اسرائیل انجام داد.
متکی گفت: ما در آینده بر اساس اسناد و مدارک نشان خواهیم داد که آقای گروسی عامل رژیم صهیونیستی است.
سوال: از حرف شما این طور استنباط میکنم که آمریکا و آژانس توطئه کردند علیه ایران. آیا این استنباط درست است؟
وزیر اسبق امور خارجه پاسخ داد: بله (درست است).
سوال: سوال دیگر این است که اسرائیل ادعا میکند که هدف اصلیش نابودی برنامه هستهای ایران است، این موضوع تا چه اندازه دقیق است؟
عضو مجلس شورای اسلامی پاسخ داد: اسرائیل ادعاهای زیادی داشت و این جنگ را بر اساس زمینههایی شروع کرد. اینکه چه ادعاهایی دارد را همه شنیدهاند. الان ۲۲ سال است که پرونده هستهای ایران روی میز آمریکاییها است و آنها بنای حل این موضوع را ندارند. چون احساس میکنند این یک موضوع امنیتی است و در درازمدت میتوانند ایران را به عنوان یک تهدید جلوه دهند.
وی افزود: یک بار در دوران وزارت خارجه من و یک بار در دوره وزارت آقای ظریف، ما به مدیرکل آژانس گفتیم هرچه سوال دارید، بپرسید؛ ما پاسخگو هستیم. در دوره من ۱۲ سوال و در دوره آقای ظریف، ۸ سوال مطرح کردند. ما به همه این سوالات پاسخ دادیم و آنها هم پاسخ ما را قبول کردند. بعد قرار شد اعلام کنند که فعالیت ما صلح آمیز است، اما یک بار آمریکاییها و یک بار هم اسرائیلیها اجازه ندادند که چنین اتفاقی بیفتد.
متکی گفت: بنابراین، موضوع هستهای بهانهای است برای اینکه ایران همواره تحت فشار باشد. الان در مجلس شورای اسلامی طرحی مطرح است که ما از انپیتی خارج شویم. دلیلش هم این است که ما جزء اولین اعضایام پی تی بودیم و تعهداتمان را نسبت به آن انجام دادهایم. باید از منافع عضویت در ان پی تی هم برخوردار باشیم. ۲۲ سال است که ما را از منافع مشروعمان در ان پی تی محروم کردهاند. البته مخالفت میکنند و ما حق مان را خودمان به دست آوردیم. ما داریم غنی سازی میکنیم. خوب این عضویت به چه درد میخورد؟
وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه لذا ممکن است نمایندگان مجلس در آینده نزدیک تصویب کنند که ایران از ان پی تی خارج شود، افزود: اظهارات اسرائیل به عنوان رژیمی که جزء ان پی تی نیست و به کمک فرانسه سلاح هستهای به دست آورد؛ در حال تهدید ایران و کشورهای منطقه است و بر خلاف قوانین بینالمللی، به مراکز هستهای صلح آمیز ایران را (که تحت نظارت پادمانی آژانس است) تعرض کرده است. حرف این رژیم اصالتی برای پذیرفته شدن ندارد. اما اسرائیل ایالات متحده را متقاعد کرده که من ظرف ۱۵ روز کار ایران را تمام میکنم. این حرف را رژیم در ۱۹۸۶ درباره حزبالله به کشورهای عربی گفته بودند. یعنی آن موقع هم گفتند که ما ۱۵ روزه حزبالله را در لبنان تمام میکنیم. وقتی در آن مقطع، روز بعد از تهاجم اسرائیل به حزبالله، من تلفنی با «سعودالفیصل» صحبت کردم؛ پاسخ او برای من روشن کرد که برخی کشورهای عربی از این حمله مطلع بودند.
عضو مجلس شورای اسلامی افزود: شیوه اسرائیل این است که «من کار را تمام میکنم» آن هم با اتکا به نیروی هوایی که دارم. رژیم صهیونیستی به آن صورت نیروی دریایی ندارد. در ۱۹۶۷ موقعی که کشورهای عربی تصمیم گرفتند به رژیم صهیونیستی حمله کنند، ساعاتی قبل جنگندههای اسرائیل تمام پایگاههای مصر را بمباران کردند. این برتری هوایی همیشه موجب افتخار رژیم صهیونیستی بوده است.
متکی ادامه داد: اینجا (علیه ایران) هم گمان میکرد که جنگندههای اف ۳۵ و پهپادهای رادارگریز و عوامل جاسوسی درایران با ریزپرندهها، قادر به اتمام کار ایران هستند. اما همان طور که ۱۵ روز بعد از جنگ ۳۳ روزه جهان متوجه شد که اسرائیل پیروز نیست؛ در جنگ با ایران هم آثار شکستش دارد نمایان میشود. وقتی حزب الله ناوچه اسرائیلی را در مدیترانه زد، به ۲۴ ساعت هم نکشید که آمریکا فهمید وعدههای اسرائیل در ساقط کردن جمهوری اسلامی وعدههای پوشالی است. الان هم در کمتر از ۲۰ ساعت فرماندهان ایرانی جایگزین شدند و این نشانه آن است که سلسله مراتب نظامی ایران در طول ۴۶ سال گذشته تربیت شدند و هر عَلمی از دست سرداری بیفتد، سردار دیگری سریع آن را میگیرد.
وزیر اسبق امور خارجه همچنین با بیان اینکه ۶ نفر از دانشمندان هستهای ما را زدند و قبلا هم ۵ الی ۶ نفر را ترور کرده بودند. آنها نمیدانند که ما در کنار ساخت هر موشکی یک سردار حاجی زاده ساختیم، اضافه کرد: در کنار ساخت هر سانتریفیوژ، یک شهید شهریاری یک شهید فخریزاده ساختیم. ما الان هزاران دانشمند هستهای داریم که با هیچ بمبی نمیتوانند آنها را از بین ببرند. کمتر از ۲۴ ساعت بعد، بارش و غرش موشکهای ایرانی از انواع قدیمیتر تا موشکهای ارتقا یافته به اسرائیلیها نشان داد که اوضاع آن طور که آنها خیال میکنند نیست و حتی از روز سوم به بعد، سعی کردیم به اسرائیلیها نشان دهیم که از ضربالمثل ایرانی استفاده کنند. این ضربالمثل این هست که «ما چی میخواستیم و چی شد».
وی گفت: اونی که میگفت من هر جایی را در ایران بخواهم، میزنم؛ الان به سرنوشتی دچار شده که بر اساس اطلاعاتی که ما داریم – ۱۰ میلیون سند اطلاعاتی که به ایران آوردیم- همه سرزمینهای اشغالی در تیررس موشکهای ما است.
متکی تصریح کرد: صدها برابر افشاگریهای اسنودن، اسناد رژیم صهیونیستی که وجب به وجب اراضی اشغالی را به ما نشان میدهد که چی در کجا وجوذ دارد؛ تمام اهداف کوچک و بزرگ نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی اسرائیل مثل کف دست در اختیار ما است. موشکهای اخیر ما طوری است که وقتی کلاهکش باز میشود، ۸ موشک از آن خارج و ۸ هدف را هم زمان میزنیم. اسرائیلیها فکر میکردند ایران را به اسارت میگیرند؛ در حالیکه خودشان اسیر شدند؛ بنابراین ادعای اسرائیلیها درباره مسائل هستهای ایران اصلا مسموع نیست.
عضو مجلس شورای اسلامی افزود: نظامیگری ایران در منطقه بر سه پایه استوار است: نیروی زمینی، نیروی هوایی و نیروی دریایی. در رابطه با رژیم صهیونیستی، که به عنوان یک دشمن قطعی و غدهای مزاحم برای کشورهای منطقه شناخته میشود، اولویت ما به ویژه در دکترین نظامی و دفاعی ایران، موشکها هستند. در شش سال گذشته، تحت مدیریت فرمانده کل قوا، نیروهای نظامی ما به لحاظ موشکی تجهیز شدهاند.
وزیر اسبق امور خارجه گفت: حسن تهرانی مقدم، پدر صنعت موشکی ایران، و ادامهدهندگان وی مانند حاجیزاده و دیگران توانستهاند با مهندسی معکوس و تحقیقات، موشکهایی با برد بالا و تخریب بالا تولید کنند. موشکهای ما اکنون بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارند که برای تهدید اسرائیل کافی است. ما در این مدت موشکهای جدیدی رونمایی کردهایم و به ظرفیتهای بیشتری نیز دست یافتهایم که به دلایل امنیتی نمیتوانیم آنها را اعلام کنیم.
وی افزود: اگر جنگی آغاز شود، آمریکا باید بداند که ما گزینههای متعددی داریم. آمریکاییها سالهاست که به دنبال حمله به ایران بودهاند، اما تجربههای قبلی نشان داده که این کار به سادگی امکانپذیر نیست. به عنوان مثال، در زمان ریاستجمهوری جورج بوش، گزینه نظامی علیه ایران مطرح شد، اما هیچگاه عملی نشد.
متکی گفت: آمریکاییها میدانند که آغاز جنگ آسان است، اما پایان آن مشخص نیست. اگر جنگی رخ دهد، خسارتها برای هر دو طرف خواهد بود، اما به طور قطع خسارت آمریکاییها بیشتر خواهد بود. اسرائیل در حال حاضر در وضعیت ضعیفی قرار دارد و اگر مراکز اصلی آن هدف قرار گیرند، توانایی ادامه حیات نخواهد داشت.
عضو مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکاییها باید بدانند که اگر بخواهند حمایت نظامی از اسرائیل کنند، باید از امکانات منطقه استفاده کنند، ادامه داد: ما به کشورهای منطقه اعلام کردهایم که اگر از هر جایی حملهای انجام شود، پاسخ ما فراتر از آن خواهد بود. بنابراین، اگر آمریکاییها آمادهاند که آتش جنگ را شعلهور کنند، باید عواقب آن را نیز بپذیرند.
وی در پایان گفت: این وضعیت نشان میدهد که اسرائیل و حامیان آن در حال حاضر در موقعیت ضعیفی قرار دارند و اگر این روند ادامه یابد، نتایج آن برای آنها خوشایند نخواهد بود.
انتهای پیام/