لیست محصولات کولبری نیاز به تجدید نظر دارد؛ عدم وجود نظارت بر محصولات کولبران

به گزارش خبرنگار آنا؛ نشست خبری همایش روز جهانی ایمنی غذا با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، روز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ در سالن اجتماعات سازمان غذا و دارو، برگزار شد.
مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۷ ژوئن روز جهانی غذا نام گذاری شده است گفت: این روز به دلیل اهمیت مصرف غذا در زنجیره مصرف
سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا درگیر بیماری میشوند که ناشی از عدم سلامت غذا است. سازمان غذا و دارو و اداره کل غذا و دارو بر ایمنی غذا نظارت دارند.
اگر به ایمنی غذا دقت نشود به درمان تبدیل میشود و همه سازمان های سلامت باید به موضوع مراقبت از ایمنی غذا دقت کنند.
وی با اشاره به مواد غذایی صادرشده به کشور های دیگر و بازگشت آنها به کشور گفت: تنها ۸ محصول خام گیاهی توسط سازمان غذا و دارو نظارت میشود و مابقی محصولات توسط سازمانهای دیگر تایید میشوند. برخی از بازگشتهای محصولات غذایی به دلایل سیاسی است و همه این بازگشتها به دلیل عدم کیفیت نیست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: شناسه گذاری از مزرعه تا سفره برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و این سازمان باید تا پایان برنامه هفتم شناسه گذاری محصولات غذایی را انجام دهد و اگر این شناسه گذاریها آغاز شود سازمان غذا و دارو نظارت خود را آغاز میکند.
وی به کولبری محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی اشاره کرد و گفت: هیچ نظارتی بر این محصولات وجود ندارد و باید این موضوع برطرف شود.
عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بند ۷ ابلاغ مقام معظم رهبری تولیت سلامت بر عهده وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت باید به هم نظارت و هم پاسخگو باشد.
بهفر گفت: تداخل کاری و تفسیرها باعث شده برخی محصولات بدون هماهنگی با سازمان غذا و وزارت بهداشت در لیست کولبری و واردات وجود داشته باشد.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سعی شده کترینگهای حوزه تامین غذاهای آماده تحت نظر باشد.
وی افزود: در سال گذشته ۳۱ هزار ۸۰۰ گواهی بهداشت برای صادرات به شرکتها داده شده است، کاهو، فلفل دلمهای، سیب درختی، انگور، کرفس، خیار و بادمجان ازجمله محصولاتی است که گواهی برای آنها صادر شده است. اقلام غیرمجاز شناسایی شده ۲۸۶ هزار مورد بوده است و برای حدود ۲۵۵ هزار قلم از این موارد اقدامات اطلاعرسانی و جمع آوری انجام شده است.
در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد
یوسف صادقیان امین مشاور اداره کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی ادامه تشریح کرد: آزمایشات مرتبط با ارزیابی محصولات وارداتی و تولیدشده در کشور در حال انجام است اما تازمانی که نتوانیم شناسه گذاری را انجام دهیم تنها این آزمایشات برای یک نظارت نسبی است، زنجیره پایش و رصد کامل نیست.
صادقیان گفت: در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد و معمولا کالای پرمصرف کنترل میشود. اما وقتی نظام ردیابی و شناسایی تحقق پیدا کند اگر محصولی مشکل داشته باشد میتوان پیگیری کرد و تولید کننده و پخش کننده محصولات دقت بیشتری میکنند.
انتهای پیام/