پاکستان: نیروهای هوایی و دریایی هند باید خاک ما را ترک کنند/ حریم هوایی روی هند بسته شد

پاکستان: نیروهای هوایی و دریایی هند باید خاک ما را ترک کنند  حریم هوایی روی هند بسته شد
پس از اتهام هند به پاکستان مبنی بر حمایت از «تروریسم فرامرزی»، دولت پاکستان مجموعه‌ای از اقدامات دیپلماتیک متقابل را اعلام کرد. این تنش‌ها در پی حمله مرگبار به گردشگران در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند شدت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری آنا، دولت پاکستان امروز (پنجشنبه) در واکنش به اتهامات هند مبنی بر حمایت از «تروریسم فرامرزی» و تنزل روابط دیپلماتیک، مجموعه‌ای از اقدامات متقابل را علیه دهلی‌نو اعلام کرد.

شورای امنیت ملی پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: مشاوران دفاعی، نیروی دریایی و هوایی هند در اسلام‌آباد به‌عنوان عناصر نامطلوب شناخته شده‌اند و موظف‌اند فوراً خاک پاکستان را ترک کنند.

بر اساس بیانیه دفتر نخست‌وزیری پاکستان، شهباز شریف پس از برگزاری جلسه کمیته امنیت ملی، دستور لغو روادید صادرشده برای شهروندان هندی (به‌جز زائران سیک) را صادر کرده است.

همچنین مرز‌ها بسته، تجارت متوقف و حریم هوایی بر روی خطوط هوایی متعلق به هند مسدود خواهد شد.

اسلام‌آباد تأکید کرده است که هرگونه تلاش هند برای مسدود کردن رود سند به منزله «اقدام جنگی» تلقی خواهد شد.

این واکنش‌ها یک روز پس از آن صورت گرفت که هند در پاسخ به حمله تروریستی در منطقه پهلگام کشمیر، یک تهاجم دیپلماتیک گسترده علیه پاکستان آغاز کرد.

اقدامات هند شامل تعلیق معاهده آب‌های سند و ممنوعیت ورود اتباع پاکستانی به خاک این کشور بوده است.

این تنش‌ها که در پی حمله مرگبار به گردشگران در پهلگام شدت گرفته، خطر شعله‌ور شدن دوباره اختلافات دیرینه میان دو کشور هسته‌ای را افزایش داده است.

به گزارش آنا، خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در واکنش به حمله مسلحانه اخیر در منطقه بایساران پهلگام که منجر به کشته شدن ۲۶ گردشگر شد، اعلام کرد که پاکستان هیچ‌گونه دخالتی در این حادثه نداشته و آن را نتیجه طبیعی اعتراضات بومی مردم کشمیر در برابر سیاست‌های سرکوب‌گرانه دولت هند دانست.

وی اظهار داشت: چنین رویداد‌هایی نتیجه اعتراضات بومی مردمی هستند که سال‌ها تحت سرکوب و ظلم قرار داشته‌اند. اینها واکنش‌هایی طبیعی به سیاست‌های سخت‌گیرانه دولت هند در کشمیر است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پس از این حمله، دولت هند روابط دیپلماتیک خود با پاکستان را کاهش داده، معاهده آب‌های سند را تعلیق کرده و مرز زمینی اصلی با پاکستان را بسته است.

گروه موسوم به «مقاومت کشمیر» (تی آر اف)، که به گفته مقامات هندی شاخه‌ای از لشکر طیبه و مرتبط با گروه‌های مستقر در پاکستان است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

پاکستان با رد این اتهامات، اعلام کرده که از تروریسم حمایت نمی‌کند و این حمله را نتیجه سرکوب‌های داخلی در کشمیر می‌داند.

این حادثه یکی از مرگبارترین حملات در منطقه پس از لغو وضعیت ویژه جامو و کشمیر توسط دولت هند در سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب