تنشهای تازه میان هند و پاکستان: از حمله پهلگام تا تعلیق معاهده آبی

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، دو روز پس از حمله مرگبار افراد مسلح به گروهی از گردشگران در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند، دولت این کشور اقدامات شدیدی علیه پاکستان اتخاذ کرده است.
از جمله این اقدامات میتوان به بستن گذرگاه مرزی اصلی، تعلیق معاهده آبی تاریخی و اخراج دیپلماتهای پاکستانی اشاره کرد. همچنین به دارندگان گذرنامه پاکستانی دستور داده شده است که ظرف ۴۸ ساعت خاک هند را ترک کنند.
این حمله که منجر به کشته شدن ۲۶ گردشگر شد، یکی از مرگبارترین حملات تاریخ معاصر منطقه ناآرام کشمیر محسوب میشود.
دولت هند، پاکستان را به طور غیرمستقیم مسئول این حمله دانسته و گروهی موسوم به «مقاومت کشمیر» را عامل آن معرفی کرده است. پاکستان این اتهامات را رد کرده و اعلام کرده که شورای امنیت ملی این کشور برای بررسی واکنشهای لازم تشکیل جلسه خواهد داد.
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، تأکید کرده است که اسلامآباد به عنوان یک قدرت اتمی، پاسخ مقتضی به اقدامات هند خواهد داد.
وی همچنین هند را به حمایت از گروههای مسلح بلوچ و تسهیل اقدامات تروریستی از طریق کنسولگریهایش در افغانستان متهم کرده است.
این تنشها خطر شعلهور شدن دوباره آتش اختلافات دیرینه میان دو کشور هستهای را افزایش داده و توجه جهانی را به خود جلب کرده است.
به گزارش آنا، روز گذشته، (چهارشنبه) گروه موسوم به «مقاومت کشمیر» (تی آر اف)، که بهعنوان شاخهای از گروه تروریستی لشکر طیبه شناخته میشود و گفته میشود از حمایت سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی اس ای) برخوردار است، مسئولیت حمله مرگبار سهشنبه، ۲۲ آوریل در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترل هند را برعهده گرفت.
در این حمله که به کشته شدن دستکم ۲۶ گردشگر و زخمی شدن چندین نفر دیگر منجر شد، این گروه اعلام کرده است که هدف از حمله مقابله با «تغییر بافت جمعیتی» در منطقه بوده است.
در بیانیهای که این گروه در شبکههای اجتماعی منتشر کرد، آمده است: «بیش از ۸۵ هزار سند اقامت به افراد غیرمحلی صادر شده است که مسیر را برای تغییر بافت جمعیتی در کشمیر تحت اشغال هند هموار کردهاند. این افراد بهظاهر به عنوان گردشگر وارد میشوند، اقامت میگیرند و سپس بهطور غیرقانونی خود را صاحب زمین معرفی میکنند. بنابراین، خشونت متوجه کسانی خواهد شد که قصد اسکان غیرقانونی دارند.»
کشمیر منطقهای تعیین تکلیف نشده میان هند و پاکستان است که هر دو کشور ادعای مالکیت کامل آن را دارند.
علیرغم درخواست سازمان ملل برای برگزاری همهپرسی و تعیین آینده کشمیر توسط مردم آن، دولت هند با انجام این همهپرسی مخالف است.
انتهای پیام/