مصرف پروبیوتیک مانع گسترش سرطان روده میشود

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از سرویس سلامت انگلیس، پروبیوتیکها که اغلب در محصولات لبنی مانند ماست یا مکملهای غذایی وجود دارند، به بازگرداندن تعادل طبیعی باکتریها در رودهها در زمانی که به دلیل یک بیماری یا درمان مختل شده است، کمک میکنند.
یکی از این بیماریها که دومین سرطان شایع در انسان سرطان روده است؛ بسیاری از محققان اعتقاد دارند که فلور میکروبی روده نقش اساسی را در گسترش سرطان روده ایفا میکند و انواع پروبیوتیکها به عنوان عامل محافظ در برابر گسترش سرطان روده شناخته میشود.
فلور میکروبی دستگاه گوارش شامل مجموعهای از میکروبها از جمله باکتریها، آرکیها و قارچ هاست که در لوله گوارش انسان و سایر جانوران از جمله حشرات زندگی میکنند. روده، محل اصلی استقرار این میکروارگانیسمها در انسان است.
کاهش ناراحتیهای پوستی
استفاده از پروبیوتیکها برای کنترل ناراحتیهای پوستی نیز موثر است. به عنوان مثال تحقیقاتی روی «لاکتوباسیلها» برای درمان آکنه، به ویژه در پسران و دختران زیر ۱۸ سال انجام گرفته که شواهد نشان میدهد این باکتریها ایمن و به میزان ۸۰ درصد موثر بوده است.
کنترل بیماریهای آلرژیک
گزارشهای متعددی از افزایش روزافزون بیماریهای آلرژیک ارثی در دنیای صنعتی امروز منتشر میشود. مطالعات نشان میدهد که میکروفلور نقش مهمی در بیماریهای آلرژیک دارد. به تازگی پتانسیل پروبیوتیکی برای کاهش بیماریهای آلرژیک روی کودکانی که احتمال ایجاد واکنشهای ایمنی در آنها زیاد بوده، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود کودکانی که به مدت ۶ ماه پروبیوتیک مصرف کردند، مصرف این مواد موجب کاهش ابتلا به اگزما در این کودکان شده بود.
بهبود جذب کلسیم
مصرف پروبیوتیکها میتواند سبب افزایش جذب کلسیم در بدن شود. اگرچه روده کوچک جایگاه اصلی جذب کلسیم در انسان است، اما این اعتقاد وجود دارد که مقادیر عمده کلسیم در سراسر روده بزرگ جذب میشود. تحقیقات مختلف نشان میدهد که پروبیوتیکها جذب کلسیم از روده بزرگ را افزایش میدهند. همچنین افت کلسیم از بافت استخوانی را کاهش میدهند.
اثربخشی روی چربیهای خون
تحقیقات و فعالیتهای بسیاری در زمینه کاهش کلسترول خون با استفاده از ترکیبات غذایی انجام گرفته است. افزایش سطوح کلسترول در خون نشان دهنده عامل خطر برای بیماریهای قلبی و عروقی است.
در ارتباط با مصرف پروبیوتیکها شواهدی وجود دارد که نشان میدهد پروبیوتیکها قادر به کاهش کلسترول کل و لیپوپروتئینهای با دانسیتۀ کم بوده و به صورت غیر مستقیم تاثیر مثبتی در کاهش فشار خون دارد. پروبیوتیکها با تولید انسولین، عملیات سنتز تریگلیسیریدها را در کبد کاهش میدهند و این امر میتواند تاثیر مثبتی بر چربی خون داشته باشد.
انتهای پیام/