چرا باید از خوردن غذای هواپیما اجتناب کنید؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، سفر هوایی تجربهای پرهیجان و لذتبخش است، اما یکی از موضوعاتی که بعد از خرید پرواز لحظه آخر و تصمیم به سفر کمتر به آن توجه میشود، غذای هواپیما است. بیشتر مسافران بدون فکر کردن به کیفیت و طعم غذا، همان وعدهای را که مهمانداران ارائه میدهند مصرف میکنند؛ در حالیکه تهیه و نگهداری صدها پرس غذا در یک فضای محدود و بسته مانند هواپیما، مشکلات خاص خود را دارد. اگرچه قوانین سختگیرانهای برای نظارت بر غذای هواپیما وجود دارد، اما مواردی هم بوده که غذا موجب مسمومیت مسافران و حتی فرود اضطراری شده است. بههمین دلیل، اطلاع از اینکه چرا باید از خوردن غذای هواپیما اجتناب کنیم و چه جایگزینهایی را میتوان بههمراه داشت، به شما کمک میکند سفری سالمتر را تجربه کنید.
چرا طعم غذای هواپیما فرق میکند؟
تفاوت طعم غذاهای هواپیما با آنچه روی زمین مصرف میکنیم بهدلیل شرایط فیزیولوژیکی و محیطی ایجاد میشود. در ارتفاع، فشار هوا کاهش پیدا می کند و رطوبت کمتر از سطح زمین است. این عوامل بهطور مستقیم بر عملکرد بویایی و چشایی ما تاثیرگذار هستند و حساسیت آنها را حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش میدهند.
بهمنظور جبران این مورد، شرکتهای هواپیمایی معمولاً میزان نمک، شکر و ادویه غذا را تا ۳۰ درصد افزایش میدهند. بنابراین، تفاوت طعم غذاهای هواپیما فقط بهدلیل دستور پخت متفاوت آنها رخ نمیدهد و عواملی مانند فشار و خشکی هوا در آن موثر هستند.
همچنین، برخی از مسافران که تورهای لحظه آخری را رزرو میکنند این تصور در ذهنشان وجود دارد که خرید ارزان بلیط هواپیما به معنای کاهش کیفیت خدمات بهویژه غذا است. در حالیکه در واقعیت، وعدههای غذایی در اکثر پروازها از یک آشپزخانه مرکزی تهیه میشوند و تفاوتی میان مسافران وجود ندارد.
چرا نباید غذای هواپیما را بخوریم؟
دلایل بسیاری برای اجتناب از خوردن غذای هواپیما وجود دارد که از کالری بالا تا ایجاد مشکلات گوارشی را شامل میشود. برخی از مهمترین دلایل بهشرح زیر هستند:
میزان بالای نمک و شکر در وعدهها
غذاهای هواپیما بهدلیل شرایط خاصی مانند فشار کمتر و رطوبت پایین باید بهصورت خاصی طبخ شوند تا طعم بهتری داشته باشند. در نتیجه، اغلب میزان نمک و شکر در وعدهها نسبت به غذاهای روی زمین بیشتر است.
استفاده از افزودنیها و مواد نگهدارنده
برای نگهداری وعدههای غذایی هواپیما و اطمینان از ایمنی آنها در طول پروازها معمولاً از افزودنیها و مواد نگهدارنده استفاده میشود. این مواد کمک میکنند غذاها ماندگاری بیشتری داشته باشند و فاسد نشوند؛ اما در عین حال میتوانند به بروز حساسیتهای خفیف و نفخ منجر شوند.
مشکلات گوارشی و نفخ در ارتفاع
شرایط محیطی مانند تغییر فشار هوا داخل هواپیما احتمال بروز نفخ و سوءهاضمه را افزایش میدهد. مصرف غذاهای پرنمک و پرچرب در این شرایط، مشکلات گوارشی را تشدید میکند و فرد با ناراحتی معده یا احساس سنگینی مواجه میشود.
از خوردن چه غذاهایی در هواپیما اجتناب کنیم؟
انتخابهای شما برای وعدههای غذایی در هواپیما محدود است، با این حال باید بدانید از مصرف چه غذاهایی خودداری کنید تا به مشکلات گوارشی یا مسمومیت دچار نشوید.
غذاهای گوشتی
مرغ و گوشت قبل از رسیدن به هواپیما پخته و بستهبندی میشوند؛ سپس به داخل هواپیما انتقال مییابند. بنابراین، خوردن گوشت در هواپیما مثل مصرف غذای از پیش آماده شده است و طعم و تازگی آن با غذاهای تازه تفاوت دارد. حال اگر با بهترین شرکت هواپیمایی ایران سفر میکنید و می خواهید غذاهای آنها را امتحان کنید بهترین وعدههای گوشتی در هواپیما غذاهایی مانند خورش یا گوشتی است که با سس سرو میشوند؛ چراکه این مایع از خشک شدن گوشت جلوگیری میکنند و آنرا سالمتر میسازد.
غذاهای پرچرب و خامهای
غذاهای سنگین و پرچرب مانند خوراکیهای خامهای یا پنیرهای چرب در پروازهای طولانی، معده را اذیت میکنند و به نفخ، سنگینی و خستگی منجر میشوند. در همین رابطه باید به این نکته توجه کنید که بدن شما داخل هواپیما توانایی هضم این غذاها را ندارد.
تنقلات و فست فود
از دیگر غذاهایی که بهتر است در داخل هواپیما از خوردن آن اجتناب کنید میتوان به چیپس، پفک و تنقلات، نوشیدنیهای گازدار، فستفودها و غذاهای سرخشده که هضم آنها در شرایط پرواز سختتر است اشاره کرد.
چه غذاهایی داخل هواپیما بخوریم؟
باوجود آنکه باید از خوردن برخی غذاها در هواپیما اجتناب کنید، اما همچنان مواد غذایی وجود دارند که در صورت گرسنگی بتوانید آنها را بخورید. در ادامه به معرفی این غذاها میپردازیم:
خوراکهای گیاهی و خورشها
خوراک سبزیجات و خورشها گزینههای عالی برای مصرف در هواپیما بشمار میروند. سبزیجات سرشار از مواد مغذی هستند و انرژی لازم بدن در طول پرواز را فراهم میسازند. جالب است بدانید حتی با کاهش حساسیت چشایی در ارتفاع، ادویههایی مانند زردچوبه و زنجبیل که در خورشها و خوراک گیاهی استفاده میشوند همچنان طعم خود را حفظ میکنند. خورشها را میتوانید روی برنج یا به تنهایی بخورید و یک وعده سبک، خوشمزه و سالم داشته باشید.
غذاهای سبک
خوراکیهایی مانند حمص، تبوله و باباغنوش راهی عالی برای سیر شدن بدون احساس سنگینی هستند. همچنین نانهایی که با روغن زیتون یا همراه با سبزیجات تازه سرو میشوند، انرژی لازم برای پرواز را فراهم میکنند. در سفرهای طولانی، مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان سبوسدار، غلات کامل و برنج قهوهای به تدریج انرژی آزاد میسازند و از افت قند خون جلوگیری میکنند. اگر داخل پرواز گزینههای محدودی دارید بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که به موارد ذکر شده نزدیک هستند.
سالاد
سالادهای باکیفیت حتی در پروازهای طولانی، یک انتخاب عالی هستند. یک سالاد سالم شامل سبزیجات متنوع یا پاستای سرد است و یک وعده سبک، مغذی و خوشمزه محسوب میشود. حتی وقتی داخل هواپیما با انتخابهای محدودی مواجه هستید با امتحان کردن سالادها از معده خود محافظت کنید. یادتان باشد در صورت سفرهای طولانی با هواپیما، در مصرف فیبر دقت کنید تا بهدلیل عدم تحرک دچار مشکل نشوید.
جایگزینهایی مناسب برای غذای هواپیما
حالا که میدانیم بهتر است از خوردن غذای هواپیما اجتناب کنیم به جای آن میتوانید مواد غذایی سالم با خود بههمراه ببرید تا پرواز راحتی را تجربه کنید.
غذاهای خانگی سبک و کمنمک
یک گزینه ساده و مقوی برای جایگزین کردن غذای هواپیما، بستههای کوچک میوه خشک، کشمش، خرما و آجیلهای بدون نمک است. این خوراکیها انرژی مورد نیاز بدن را تأمین میکنند و برخلاف غذاهای آماده هواپیما به سنگینی معده یا نفخ منجر نمیشوند.
نوشیدنیهای سالم
داشتن یک بطری آب شخصی (حداکثر ۱۰۰ میلیلیتر)، انتخابی مناسب است. همچنین میتوانید برای تنوع، چای گیاهی کیسهای یا دمنوشهای بدون کافئین همراه داشته باشید و از مهماندار بخواهید برایتان آب داغ بیاورد؛ این نوشیدنیها به شما آرامش میبخشند. همچنین، نوشیدنیهای بدون کافئین در جلوگیری از خشکی دهان و خستگی زودرس موثر هستند.
ساندویچهای سبک خانگی
میتوانید ساندویچهای سبک خانگی با نان سبوسدار، سبزیجات تازه و پنیر کمنمک آماده کنید. این خوراکیها سالمتر هستند و شما را از خوردن وعدههای سنگین هواپیما بینیاز میکنند.
نکات کلیدی برای داشتن تغذیه سالم در هواپیما
رعایت چند نکته ساده درباره غذای هواپیما که در ادامه ذکر میکنیم، سفرتان را بسیار راحت و لذتبخشتر میکند.
- غذاهای پرچرب و سنگین مانند سرخکردنیها هضم سختی دارند و به نفخ یا سنگینی معده منجر میشوند. بهتر است قبل از پرواز یا در طول آن، غذاهای سبک مانند سالاد، سبزیجات بخارپز یا ساندویچ خانگی میل کنید.
- هواپیما محیطی خشک دارد و بدن سریعتر دهیدراته میشود؛ در کنار وعده غذایی خود حتماً آب بنوشید.
- میوه خشک، آجیل بدون نمک، بیسکویت سبوسدار یا یک موز بهترین جایگزین برای اسنکهای ناسالم داخل پرواز هستند.
- نشستن طولانی در هواپیما، سوختوساز بدن را کند میسازد؛ بنابراین، وعدههای کوچک و سبک بخورید.
- الکل و نوشیدنیهای گازدار را کنار بگذارید؛ این نوشیدنیها بدن را دهیدراته میکنند و به نفخ منجر میشوند.
- مرغ کباب شده، تخممرغ یا پنیر کمچرب به بدن انرژی میبخشند. اگر این گزینهها در غذای هواپیما وجود دارد در صورت گرسنگی، آنها را سفارش دهید.
- میانوعدههای کمنمک انتخاب بهتری برای سفرهای طولانی هستند.
- یادتان باشد شیرینیها و شکلات بهصورت کوتاهمدت به شما انرژی میبخشند؛ اما در طولانی مدت به احساس خستگی را افزایش میدهند.
- یک ظرف سالاد میوه یا ساندویچ سبزیجات خانگی علاوهبر سالم بودن، خیال شما را از بابت کیفیت و طعم غذا راحت میکند.
- ادویه تند، سسهای چرب و غذاهای نفاخ مانند لوبیا احتمال بروز ناراحتی معده در پرواز را افزایش میدهند.
- اگر پروازتان طولانی است، سعی کنید زمان مصرف وعدههای غذایی را با ساعت محلی مقصد تطبیق دهید تا بدنتان کمکم با ساعت جدید هماهنگ شود.
- هواپیما محیطی خشک و تحت فشار دارد؛ خوب جویدن و آرام غذا خوردن به هضم بهتر غذا کمک میکند و جلوی نفخ را میگیرد.
انتهای رپورتاژ آگهی
انتهای پیام/