چین خواستار تأسیس سازمان جهانی هوش مصنوعی شد

نخستوزیر چین، لی چیانگ، روز شنبه در کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در شانگهای اعلام کرد که این کشور برنامه ایجاد یک سازمان بینالمللی برای همکاری و حکمرانی جهانی بر هوش مصنوعی را در دستور کار دارد. به گفته وی، چین تمایل دارد با ارائه چارچوبی جدید، نقشی محوری در تنظیم مقررات، هماهنگی و به اشتراکگذاری پیشرفتهای حاصل از توسعه هوش مصنوعی در سطح جهان ایفا کند.
این پیشنهاد در حالی مطرح میشود که ایالات متحده و چین، دو اقتصاد بزرگ جهان، بر سر دستیابی به برتری فناورانه در عرصه هوش مصنوعی رقابت تنگاتنگی دارند. همزمان با فشارها و محدودیتهای صادرات فناوریهای پیشرفته و تراشههای هوش مصنوعی از سوی واشنگتن، چین تلاش دارد خود را به عنوان بدیلی در نبرد بر سر حکمرانی این فناوری معرفی کند.
به گزارش رویترز، لی چیانگ در سخنرانی خود با اشاره به اینکه حکمرانی جهانی بر هوش مصنوعی همچنان پراکنده است و تفاوتهای جدی میان کشورها درباره مفاهیمی همچون مقررات و ساختارهای نهادی وجود دارد، تأکید کرد که خطر تبدیل شدن هوش مصنوعی به «بازی اختصاصی چند کشور و شرکت معدود» وجود دارد. وی افزود: «باید تلاش کنیم تا حکمرانی جهانی بر هوش مصنوعی با اجماع وسیع و مشارکت همگانی شکل بگیرد و زمینه استفاده برابر همه کشورها و شرکتها از این فناوری فراهم شود.» نخستوزیر چین همچنین اعلام کرد پکن آماده است تجربهها و محصولاتش در زمینه هوش مصنوعی را به ویژه با کشورهای جهان جنوب (کشورهای در حال توسعه) به اشتراک بگذارد.
به گفته مقامات چینی، موانعی همچون کمبود تراشههای ویژه هوش مصنوعی و محدودیت در تبادل تخصصها از جمله مسائلی است که باید برای ساماندهی بهتر عرصه هوش مصنوعی در ابعاد جهانی حل شود. چین در همین راستا با انتشار برنامه اقدام جهانی حکمرانی هوش مصنوعی از دولتها، سازمانهای بینالمللی و مراکز تحقیقاتی دعوت کرده است تا برای توسعه همکاری، ایجاد جامعه متنباز فرامرزی و تقویت تبادل تجربه تلاش کنند.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه چین، طی نشست تخصصی با حضور نمایندگانی از بیش از سی کشور از جمله روسیه، آفریقای جنوبی، قطر، کره جنوبی و آلمان، تأسیس سازمان مزبور با هدف تشویق همکاری عملی و قرار دادن مقر اصلی آن در شانگهای بررسی شده است.
کنفرانس جهانی هوش مصنوعی شانگهای مکانی برای گردهمایی بازیگران اصلی صنعت، سیاستمداران و سرمایهگذاران این حوزه است. امسال بیش از ۸۰۰ شرکت در این رویداد شرکت کردهاند و بیش از ۳ هزار محصول فناورانه، ۴۰ مدل زبانی بزرگ، ۵۰ دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی و ۶۰ ربات هوشمند به نمایش گذاشته شد. شرکتهای بزرگی مانند هواوی، علیبابا، تسلا، آلفابت و آمازون در کنار استارتاپهای حوزه رباتیک حضور داشتند. در میان سخنرانان، نامهایی، چون آن بوورو، نماینده ویژه رئیسجمهور فرانسه در حوزه هوش مصنوعی، جفری هینتون از متخصصان پیشرو این علم و اریک اشمیت، مدیرعامل پیشین گوگل به چشم میخورد.
انتهای پیام/