محمدرضایی در گفت‌و‌گو با آنا تشریح کرد 

چرا رهبر انقلاب بر ایمان و نظام اسلامی تأکید دارند؟/ رابطه‌ ناگسستنی دین و میهن

چرا رهبر انقلاب بر ایمان و نظام اسلامی تأکید دارند؟  رابطه‌ ناگسستنی دین و میهن
استاد فلسفه دین دانشگاه تهران با اشاره به نقش کلیدی رهبری الهی در عبور از بحران‌ها بویژه جنگ ظالمانه اسرائیل و آمریکا و استکبار جهانی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: هرچه ایمان عمیق‌تر باشد، ایستادگی در برابر تجاوز آسان‌تر می‌شود.

محمد محمدرضایی استاد فلسفه دین دانشگاه تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به ریشه قرآنی و روایی ویژگی‌های رهبری در نظام اسلامی بیان داشت: می‌دانید که حضرت امام خمینی (ره) و خلف صالح او، مقام معظم رهبری، به عنوان دو رهبر الهی، در طول تاریخ انقلاب اسلامی به‌ویژه در بحران‌ها، اقتدار یک جامعه ایمانی را به رخ جهانیان کشیدند.

وی افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی، ویژگی‌هایی، چون تقوا، عدالت، تدبیر و شجاعت برای رهبری در نظر گرفته شده است که همگی برگرفته از منابع اسلامی و متون معتبر دینی ماست.

رهبر باید شجاع، مدبر و آگاه به معارف الهی باشد

استاد فلسفه دین دانشگاه تهران با استناد به نهج‌البلاغه و فرمایشات حضرت علی (ع) ابراز داشت: در نهج‌البلاغه آمده است که سزاوارترین فرد برای حکومت کسی است که از دیگران تواناتر و آگاه‌تر به معارف الهی باشد.

وی ادامه داد: رهبر اسلامی باید هم در امور دینی و هم در مدیریت و کاردانی، در سطحی بالاتر از دیگران قرار داشته باشد؛ این نگاه، برگرفته از منطق اهل بیت و آموزه‌های پیامبر اسلام است.

محمدرضایی سردبیر مجله علمی پژوهشی قبسات با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) در کتاب اصول کافی اظهار داشت: پیامبر فرموده‌اند که امام باید دارای سه ویژگی باشد: تقوا، بردباری و نیکو حکومت‌کردن؛ به‌گونه‌ای که همچون پدری مهربان برای مردم باشد.

شجاعت رهبری، تجلی ایمان است

وی با تأکید بر نقش ایمان در شجاعت رهبر گفت: رهبری که به خدا و معاد ایمان دارد، تنها از خدا می‌ترسد و قدرت‌های مادی در چشم او ناچیز جلوه می‌کنند. این شجاعت از ایمان عمیق برمی‌خیزد. به تعبیر آقا امیر المومنین که در اوصاف متقین می‌فرمایند: عظم الخالق فی انفسهم فصغر مادونه فی اعینهم. خداوند در جان متقین عظیم و برتر است و تمام قدرت‌های مادی و پوشالی و باطل دنیا در برابر او حقیر و خوار جلوه می‌کنند.

محمدرضایی تصریح کرد: در قرآن آمده است که الا ان اولیاء الله لا خوف علیهم و لا هم یحزنون؛ اولیای الهی از چیزی نمی‌هراسند و حزنی به دل راه نمی‌دهند. این ایمان همان چیزی است که در شجاعت و استقامت رهبری معظم انقلاب به‌وضوح دیده می‌شود.

چرا رهبر انقلاب بر ایمان و نظام اسلامی تأکید دارند؟

وی درباره چرایی تأکید رهبر معظم انقلاب بر ایمان دینی و نظام اسلامی افزود: اگر ایمان به خدا و روز قیامت در دل‌ها ریشه‌دار باشد، انسان همچون کوهی در برابر مشکلات ایستادگی می‌کند.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید: ان الله یحب الذین یقاتلون فی سبیله صفاً کأنهم بنیان مرصوص؛ یعنی خداوند کسانی را که در راه او، چون بنایی آهنین ایستادگی و مجاهدت می‌کنند، دوست دارد.

وی ادامه داد: کسی که شهادت را پایان زندگی نمی‌بیند بلکه آن را پلی به‌سوی زندگی جاودانه می‌داند و رضایت و حب الهی را بر هرچیزی ترجیح می‌دهد بهتر از دیگران می‌تواند در برابر دشمنان بایستد. این ایمان دینی همان عاملی است که رهبر انقلاب بر آن اصرار دارند. در تاریخ آمده است که آقا امیر المومنین در جنگ صفین برای بالا بردن انگیزه یاران و سپاه خود این آیه را تلاوت فرمودند.

وحدت ملی؛ سد آهنین در برابر دشمن

محمدرضایی با اشاره به مسئله انسجام ملی بیان داشت: یکی از ارکان موفقیت یک جامعه، وحدت و انسجام آن است. از دیدگاه قرآن، مؤمنان با هم برادرند: انما المؤمنون اخوه. اگر این برادری در عمل محقق شود، دشمن مأیوس می‌شود.

وی گفت: امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند: یدالله مع الجماعة و إیاکم و الفرقة؛ دست خدا با جماعت است و از تفرقه بپرهیزید. این آموزه‌ها، اصل راهبردی رهبر انقلاب در مقابله با توطئه‌های دشمن است.

دفاع از وطن، در بطن ایمان اسلامی نهفته است

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به رابطه ایمان دینی با حب وطن اظهار داشت: حدیثی به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نسبت داده شده است: حب الوطن من الایمان؛ حب وطن یکی از جلوه‌های ایمان است. البته همین مطلب با تعابیر مشابه در فرمایشات آقا امیر المومنین آمده است که شهر‌ها با حب وطن آباد می‌شود. بنابراین، دفاع از میهن، وظیفه‌ای دینی و عقلایی است.

وی افزود: وقتی رهبری معظم انقلاب بر ایمان و نظام اسلامی تأکید دارند، در واقع دفاع از وطن هم در دل این مفاهیم نهفته است. چون ایمان، هم مردم را به فداکاری سوق می‌دهد و هم مانع تفرقه و تسلیم می‌شود.

آمادگی در برابر هر تجاوزی

محمدرضایی به آمادگی ایران برای مقابله با هر تجاوزی اشاره کرد و ابراز داشت: وقتی جامعه اسلامی همچون بنیان مرصوص باشد و حب الهی را بر هرچیزی ترجیح بدهد، از مرگ نمی‌هراسد و در برابر هر تجاوزی می‌ایستد. همان‌گونه که امام حسین (ع) فرمودند: هیهات منا الذلة.

وی ادامه داد: قدرت‌های پوشالی دشمن در نگاه یک رهبر و جامعه ایمانی، ناچیز است. همان‌طور که حضرت علی (ع) می‌فرمایند: عظم الخالق فی انفسهم فصغر ما دونه فی اعینهم؛ وقتی خدا در جان انسان با ایمان بزرگ جلوه کند، همه قدرت‌های مادی کوچک دیده می‌شوند.

وحدت ملی؛ سلاحی الهی برای شکست توطئه دشمن

این استاد فلسفه دین با اشاره به توطئه دشمن برای تفرقه در جامعه ایران تصریح کرد: دشمنان همواره کوشیده‌اند با تفرقه، ستون‌های نظام اسلامی را متزلزل کنند. اما خداوند در قرآن وعده داده است: والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا. کسانی که در راه خدا مجاهدت کنند، مشمول هدایت الهی خواهند شد.

وی گفت: این وحدت و همدلی، موهبت و هدیه‌ای الهی است که در دل مردم انقلابی ایران شکل گرفته و انشاالله هر روز عمیق و ریشه دارتر شود. مردم ما در این آزمون بزرگ، با پایبندی به آموزه‌های دینی، کید دشمنان را خنثی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب