دانشمندان قربانی سیاست؛ هشدار یک استاد ایرانی نسبت به سکوت نهادهای علمی جهان

به گزارش خبرگزاری آنا، در پی حمله تروریستی رژیم غاصب صهیونیستی که منجر به شهادت تعدادی از دانشمندان ایرانی شد، علی مقداری، استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته، در یادداشتی که در نشریه Nature منتشر شد، خواستار حمایت یکسان و بیطرفانه از دانشمندان در سراسر جهان گردید. وی ضمن انتقاد از سکوت نهادهای علمی بینالمللی، هشدار داد که این نوع حملات، الگویی خطرناک برای پیشرفت علمی جهانی ایجاد میکند و بر ضرورت اتحاد نهادهای علمی برای حفظ امنیت و استقلال مراکز تحقیقاتی تأکید کرد.
وی در واکنش به گزارش منتشرشده در نشریه علمی Nature درباره حمله اخیر به مؤسسه وایزمن، تأکید کرد: هرچند ممکن است برخی نهادهای علمی در حوزههای مرتبط با امنیت ملی فعالیت داشته باشند، اما نقش گسترده آنها در زمینه سلامت، فناوری و تحقیقات بنیادی نباید نادیده گرفته شود.
مقداری در این یادداشت به ترور چندین دانشمند ایرانی در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن) اشاره کرد که از جمله آنها میتوان به شهید محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تهران و همسر وی شهید مژگان غرویری، و نیز شهید محمدرضا صدیقی صابر، دانشمند ایرانی ساکن شهر آستانه اشرفیه که همراه خانوادهاش جان باخت، اشاره کرد. به گفته وی، رژیم صهیونیستی مسئولیت این اقدامات را بر عهده گرفته است.
وی ضمن انتقاد از سکوت بسیاری از نهادهای علمی بینالمللی نسبت به این رویدادها اظهار داشت: نمیتوان نسبت به نقض امنیت علم و نابودی سرمایه انسانی در حوزه دانش، برخوردی گزینشی داشت. اگر به کرامت علم باور داریم، باید در هر نقطه از جهان – از تهران و بیروت تا رحووُت و غزه – از آن دفاع کنیم.
مقداری هشدار داد که حمله به نهادهای علمی یا دانشمندان بهدلایل سیاسی یا نظامی، الگویی خطرناک را پایهگذاری میکند که میتواند به تهدیدی برای پیشرفت علمی جهانی تبدیل شود.
او در پایان یادداشت خود خواستار شکلگیری اتحاد میان نهادهای علمی جهان برای صیانت از محیطهای دانشگاهی بهعنوان عرصهای برای تحقیق، تبادل اندیشه و همکاری بینالمللی شد.
انتهای پیام/