پشت‌پرده تعویق مجمع فدراسیون ژیمناستیک چه بود؟/ در انتظار شفاف سازی از سوی اسبقیان

پشت‌پرده تعویق مجمع فدراسیون ژیمناستیک چه بود؟  در انتظار شفاف سازی از سوی اسبقیان
برگزاری مجمع عمومی و قانونی فدراسیون ژیمناستیک در حالی لغو شده که به نظر می‌رسد قانون نادیده گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری آنا، فدراسیون ژیمناستیک پس از انتخاب مجدد زهرا اینچه درگاهی بر منسب ریاست، دور جدیدی از تلاش‌های هدفمند را در پیش گرفت. اما باز هم این فدراسیون با حواشی مختلفی دست و پنجه نرم می‌کند.

صورتجلسه امضا نشده با وجود اعلام اسامی منتخبین 

انتخابات هیات رئیسه فدراسیون که شهریور سال گذشته برگزار شد با کمک اینچه درگاهی و اعضا مجمع با ریاست سید محمد شروین اسبقیان معاونت توسعه قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش در قامت رئیس مجمع میسر شد. در شرایطی که در انتخابات هیات رئیسه فدراسیون که چهار ماه بعد از انتخاب رئیس فدراسیون برگزار شد اعضای هیات رئیسه انتخاب شدند و در پایان رای گیری اسامی منتخبین از سوی اسبقیان رسما اعلام شد، اما صورت جلسه از سوی اسبقیان تا به امروز امضا نشده است.

ترک فعل مدیریتی؟

مجمعی که در آن برای انتصاب بازرس نیز به اسبقیان تفویض اختیار داده شد تا رئیس و اعضا مجمع فدراسیون رویکرد مثبت و سازنده خود را به طور علنی به او اعلام کنند. ماده یک اساسنامه وزارت ورزش و فدراسیون اعلام می‌کند که مجمع عالی‌ترین رکن تصمیم گیری است. کاملا واضح است که هر تصمیمی از سوی مجمع گرفته شود به منزله قانون است و لازم الاجراست، اما تا به امروز این موضوع مغفول مانده است. البته در مجمع قبل اسبقیان در حضور اعضا مجمع، متعهد به امضا صورتجلسه شد، اما بلافاصله پس از مجمع حاضر به این کار نشد. ظاهرا پیگیری کتبی فدراسیون با معاون وزیر ورزش هم راه به جایی نبرده است.

بازرسی که گزارش خود را گم کرد!

فروردین سال جاری مجمع عمومی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برگزار شد. در حالی که بازرس انتصابی وزارت، گزارش این سال‌ها را ارائه نکرد و صرفا به ذکر اینکه من آن زمان حضور نداشتم اکتفا کرد اما گزارش سال ۱۴۰۳ را در اختیار داشت و آغاز به قرائت آن کردند و البته از سوی اسبقیان به وی اجازه قرائت گزارش سال ۱۴۰۳ در مجمع ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ داده نشد.  در تیر ماه سال جاری، بازرس برای مجمع ۱۴۰۳ اعلام کرد که گزارشی ندارد، چون به حساب‌ها دسترسی نداشته است! به عبارتی چهار ماه قبل اقدام به قرائت گزارشی کرده بود که حالا می‌گفت امکان تهیه آن را نداشته است. از سوی دیگر به خاطر انتساب تخلفات متعدد مالی یکی از هیات‌های استانی و تخلف استان در خصوص عدم اجرای بند اول گزارش جلسه حکمیت فی مابین، و بالطبع عدم امکان معرفی سرپرست وفق صورتجلسه حکمیت، مجمع از سوی وزارت ورزش در تاریخ ۱۶ تیر تهدید به لغو شد. در نهایت با ورود معاون پارلمانی و همکاری فدراسیون مشکل ظاهرا برطرف شد.

لغو غیرمنتظره مجمع سالیانه 

از طرفی به صورت کاملا ناگهانی در تاریخ ۲۳ تیر مجمع سالیانه فدراسیون از سوی وزارت ورزش و به دستور اسبقیان و به دنبال نامه بازرس فدراسیون مبنی بر عدم ارسال گزارشات برای اعضا لغو شد. 

مجمعی که ۳۷ روز مانده به شروع آن، موافقت برگزاری را از وزارت ورزش گرفته بود، در بیانیه وزارت اعلام شد دلیل لغو آن این بود که  می‌بایست ۴۵ روز پیش از اطلاع رسانی می‌شد! حال این سوال مطرح است که چگونه وزارت ورزش اعلام کرده است که علت عدم اطلاع رسانی بموقع بوده است؛ و اگر واقعا اینکار انجام نشده است باید خود وزارت پاسخگوی موافقتش باشد. 

لغو خارج از قوانین اساسنامه مجمع 

اسبقیان با عنوان اینکه بازرس با استناد بر اینکه گزارش‌های لازم برای اعضای مجمع ارسال نشده، آن را لغو کرده است. بند‌های ماده ۱۶ اساسنامه وزارت ورزش مشابه با بند‌های ماده ۲۰ اساسنامه فدراسیون ژیمناستیک است. در این مواد در بند ۲ اساسنامه می‌گوید گزارش ها‌ی مالی و گزارش بازرس و …. حداقل ۲۰ روز زودتر برای اعضای مجمع ارسال «خواهد شد»؛ و الزامی در این بند ذکر نشده است. واژه‌هایی نظیر «لازم است»، «ضروری است»، «باید» و .... بر آن نبوده است. از طرفی کاربرد فعل خواهد شد نشانه وقوع کار در آینده است. آینده‌ای که از ۲۰روز قبل تا زمان برگزاری قابل اجراست. همچنین فعل مجهول «شد» نشان نمی‌دهد که دقیقا چه کسی ارسال کننده است. در واقع آن چه قابل تفهیم است تخلف مربوط به خود بازرس بوده که اقدام به ارسال گزارش بازرس به فدراسیون نکرده است و علیرغم آماده بودن گزارشات، به دلیل عدم وصول گزارش بازرس امکان آماده سازی مستندات برای اعضا ممکن نشده است. لغو مجمع از سوی اسبقیان خارج از قوانین تعریف شده اساسنامه، ضمن طرح موضوع انجام تخلف و نیاز به رسیدگی مراجع نظارتی مربوطه، منجر به اتلاف منابع مالی فدراسیون و اعضای مجمع و آسیب به حیثیت فدراسیون شده است. از طرفی دیگر بازرس می‌توانست در گزارش خود به عنوان مثال بنویسد که دسترسی به گزارش‌های مالی نداشته و همان را تبدیل به گزارش کند، اما احتمالا چنین کاری را انجام نداده تا مجمع لغو شود.

تعداد کافی از اعضای هیات رئیسه صورت‌های مالی را امضا کرده‌اند و نیازی بر این نبوده تا در شرایطی که پرواز‌ها در جنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی متوقف بوده، اعضای غیرتهرانی هیات رئیسه امضایی داشته باشند. چرا که اصولا امکان ارسال به استان‌های مختلف و دور از تهران، در ایام جنگ و تعطیلی فرودگاه‌ها نبود.

کار مقابله با کارشکنی‌ها؟

این در حالی است که اولین اعزام تیم ملی ترامپولین بانوان بعد از انقلاب صورت گرفت و این رشته در المپیک پاریس فینالیست داشت و در بازی‌های آسیایی مدال آوری کرد. اولین سهمیه المپیک در این دوره ریاست درگاهی کسب شد و در پاریس ایران فینالیست نهایی المپیک شد. در قهرمانی آسیا همین ماه قبل در کره جنوبی ژیمناستیک ایران آبرو خرید و با کسب سه مدال وزین، از جمله طلا‌های اعجاب آور الفتی در پرش خرک و شکست قهرمان طلای المپیک در اوج آمادگی خود و موارد دیگر متعدد نشان داده می‌تواند یکی از نقاط قوت ورزش کشور در داخل و خارج مرز‌ها باشد و دعوت درگاهی به اینکه سعی کند کار خودش را انجام دهد با این سوال مواجه می‌شود که منظورتان کدام کار است؟ کار مقابله با کارشکنی‌ها؟

از اسبقیان معاون قهرمانی وزارت ورزش این توقع می رود در خصوص اتفاق رخ داده جامعه ژیمناستیک را تببین کند و بگوید که مشکل اصلی کجا بوه که دسترو به لغو مجمع عمومی را داده است چرا که تا زمانی که شفاف سازی ها از سوی طرفین انجام نشود هر یک بر طبل خود می کوبند و این وسط فقط اهالی ورزشکار و سایرین آسیب می بینند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب