13:47 25 / 04 /1404

احیای مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد ساوه با حکم شهید طهرانچی

احیای مزرعه پژوهشی دانشگاه آزاد ساوه با حکم شهید طهرانچی
هیئت عاملی سرای کشاورزی دانشگاه آزاد ساوه با الهام از رهنمودهای شهید طهرانچی و مدیریت مشارکتی، با احیای گاوداری، گوسفندداری و باغات زیتون، پسته و انار، این مزرعه را به کانون تولید اقتصادی و تحقق شعار سال ۱۴۰۴ تبدیل کرد.

به گزارش خبرنگار آنا، هیئت عاملی سرای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه از اواسط سال ۱۴۰۳ با احکام صادره از طرف  دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس فقید دانشگاه آزاد اسلامی شهید فعالیت خود را آغاز و در جلسات برگزار شده به صورت هفتگی به بررسی روش‌های اداره و احیای مزرعه کشاورزی این واحد دانشگاهی پرداختند.

پس از برگزاری جلسات مختلف و بحث و بررسی کارشناسانه مسایل و مشکلات موجود در مزرعه تصمیم اعضا بر مدیریت مزرعه به صورت مشارکتی قرار گرفت و در نهایت در چند جلسه کمیسیون معاملات هیئت عاملی، برنده مزایده انتخاب شده و قرارداد مزارع، باغات و بخشی از گوسفندداری مزرعه با نظر کارشناس رسمی و تأئید هیئت عاملی مزرعه منعقد شد و با گذشت چند ماه اتفاقات مثبت و قابل توجهی به شرح زیر در این مزرعه روی داد.

مقارن با سال ۱۴۰۴ سال سرمایه گذاری برای تولید که از طرف مقام معظم رهبری نامگذاری شد برای تحقق بخشیدن به این شعار به عنوان راهبرد تحقق رشد اقتصادی و زمینه‌ساز رفع مشکلات معیشتی و جامه عمل پوشاندن به این شعار کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نیز شرایط سرمایه گذاری و مشارکت را مهیا و موجبات پیشرفت و تولید را فراهم کرد؛ بنابراین با تلاش‌ رئیس این واحد دانشگاهی و اعضا هیئت عاملی برای پرورش گوساله‌های مولد تعداد ۴۳ راس تلیسه خریداری و به مجتمع گاوداری واحد منتقل، جیره غذایی این دام‌های سنگین توسط استادان گروه دامپزشکی واحد ساوه نوشته و تحویل مدیریت مزرعه پژوهشی شد و در چشم انداز آینده این مجتمع دام سنگین راه اندازی یک واحد پرورش گوساله پرواری توسط هیات عامل مزرعه در نظر گرفته شده است.

پس از یک دوره اجرای طرح همو و هترو (تولید گوسفند‌های دوقلو زا که در سال‌های قبل به اجرا درآمده بود) در گوسفندداری مزرعه و موفقیت این طرح با تولید تعداد ۲۳ بره توسط گوسفندان همو وهترو از طریق مجوز اخذ شده از سازمان مرکزی به محض تامین اعتبار مرحله دوم طرح همو وهترو انجام خواهد شد.

در بخش مزارع در زمستان ۱۴۰۳ با راهنمایی‌های رئیس دانشگاه و به همت هیئت عاملی جدید 8 هکتار از اراضی این مزرعه پژوهشی به کشت آبی جو اختصاص یافت. در مزرعه یونجه چند ساله این این مرکز پژوهشی که سطه زیر کشت آن شش هکتار بوده اقدامات لازم از قبیل کود دهی و سمپاشی و حذف علف‌های هرز هر یک در زمان‌های مناسب صورت گرفت.

در باغ زیتون که دارای مساحتی بالغ بر ۷ هکتار با درختان مثمر و چند ساله بوده و با رهاشدن آن در سال‌های گذشته پس از انعقاد قرارداد هرسکاری، کرتبندی و جمع آوری علف‌های هرز عملیات از اواخر زمستان ۱۴۰۳ آغاز و همه ۷ هکتار با انجام عملیات احیا مجددا به چرخه تولید اقتصادی محصول بازگشت.

در باغ پسته ۲ هکتاری که به علت تعداد کم پیوند نیاز به اصلاح و افزایش تعداد پیوند برای برداشت بیشتر محصول پسته داشت، توسط افراد متخصص هرس و پیوند مورد بازبینی و بازدید قرار گرفت و هرس سنگین این درختان انجام شد و در خرداد ماه ۱۴۰۴ پیوند این درختان توسط متخصصین صورت گرفت، همچنین علف‌های هرز باغ جمع آوری کامل شد و این دوهکتار در راستای آبیاری آماده شد.

در باغ انار ۲ هکتاری، هرس درختان، حذف شاخه‌های خشک و حذف علف‌های هرز انجام شد. در این باغ که در سال‌های گذشته محصول قابل برداشت نداشته تغذیه درختان با کود‌های آلی و حیوانی و همچنین آبیاری منظم در الویت اقدامات است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب