زاکانی: تعمیرات جزئی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ تا انتهای ماه به اتمام می‌رسد

زاکانی: تعمیرات جزئی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ تا انتهای ماه به اتمام می‌رسد
شهردار تهران باحضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری، از جزئیات روند بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر سیما به تشریح اقدامات شهرداری تهران در بازسازی منازل آسیب‌دیده ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پرداخت. زاکانی در این برنامه با اشاره به مسئولیت شهرداری در بازسازی کالبدی شهر، گفت: شهرداری تهران با توجه به توانمندی‌ها و ایده‌های پیشرو، پیشنهاد و با افتخار مسئولیت بازسازی واحد‌های آسیب‌دیده را پذیرفت.

برنامه‌ریزی برای تعیین تکلیف واحد‌های آسیب‌دیده در جنگ؛ ۴۰۰ ساختمان نیازمند تخریب و نوسازی است

وی در رابطه با خسارات جنگ ۱۲ روزه افزود: ۸۲۰۰ واحد مسکونی در تهران طی جنگ اخیر خسارت دیده‌اند که از این میان ۴۰۰ واحد نیاز به نوسازی کامل دارند. ۵۰۰ واحد نیازمند مقاوم‌سازی هستند. ۲۷۰۰ واحد به تعمیرات متوسط نیاز دارند. مابقی واحد‌ها نیز خسارت‌های جزئی مانند شکستن شیشه‌ها دارند.

زاکانی تأکید کرد: برای هر دسته از این واحد‌ها نقشه‌راه مشخصی طراحی شده تا به سرعت تعیین تکلیف شوند.

شهردار تهران از آغاز عملیات میدانی بازسازی خبر داد و اظهار داشت: در روز‌های ابتدایی جنگ پس از جلسه با رئیس‌جمهور و برخی وزیران، شهرداری تهران مسئولیت بازسازی در پایتخت را بر عهده گرفت و از همان روز کار را آغاز کردیم. حتی در ایام تاسوعا و عاشورا نیز بخشی از وقتمان را به این موضوع اختصاص دادیم.

به گفته زاکانی، تا هفته آینده برای تمام آسیب‌دیدگان راهکار‌های خدمت‌رسانی مشخص و عملیات بازسازی آغاز خواهد شد.

شهردار تهران با اشاره به پراکندگی زیاد خسارات در ۱۲ منطقه تهران، گفت: شهرداری با شبکه گسترده ارتباطی در محلات و نواحی، ظرفیت لازم برای پوشش رفع تمام آسیب‌ها را دارد.

پذیرایی ۹ هتل از شهروندان آسیب‌دیده در جنگ؛ بیش از ۱۰۰۰ نفر مهمان شهرداری تهران هستند

وی با اشاره به اقدامات فوری شهرداری گفت: ما بدون انتظار برای مصوبات دولتی، از همان روز‌های اول دو هتل را برای اسکان اضطراری اختصاص دادیم.

این مقام مسؤل افزود: در حال حاضر ۹ هتل با ظرفیت ۳۵۰ اتاق (پذیرای بیش از ۱۰۰۰ نفر) در اختیار آسیب‌دیدگان قرار گرفته است.

زاکانی تأکید کرد: پس از واگذاری مسئولیت به شهرداری، مردم می‌توانند مستقیماً به شهرداری مراجعه کنند و دیگر نیازی به معرفی از سوی بنیاد مسکن نیست.

شهردار تهران از برنامه‌ریزی برای اسکان موقت خبر داد و گفت: برای کسانی که منازلشان نیاز به نوسازی یا مقاوم‌سازی اساسی دارد، برنامه اسکان موقت یک تا دو ساله طراحی کرده‌ایم.

تشریح برنامه‌های مدیریت شهری برای بازسازی واحد‌های آسیب‌دیده در جنگ

علیرضا زاکانی برنامه بازسازی را به چهار بخش تقسیم کرد و گفت: نخستین برنامه شهرداری مربوط به تعمیرات جزئی (۴۰۰۰ واحد) است که شامل تعویض شیشه و پنجره‌های شکسته می‌باشد و فرآیند اجرا آن از ۱۲ روز گذشته آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان ماه جاری به اتمام رسد.

وی افزود: بخش دیگر تعمیرات متوسط (۲۷۰۰ واحد) است؛ شامل رفع نقائص آسیب‌های جزئی به دیوار‌ها و بخشی از سازه که در این امر شهروندان امکان استفاده از پیمانکاران شهرداری را دارند و تکمیل آن طی ۲-۳ ماه آینده به سرانجام می‌رسد.

شهردار پایتخت ادامه داد: شهرداری تهران حاضر به ارائه خدمات به شهروندان تهرانی در مقاوم‌سازی (۵۰۰ واحد) و نوسازی کامل (۴۰۰ واحد) در این امور اگر مالکان مایل باشند شهرداری به طور کامل می‌تواند عهده‌دار مسئولیت بازسازی و مقاوم سازی شود یا اگر مالک خود تمایل به بازسازی و نوسازی داشت شهرداری به عنوان نهاد خدمت رسان کنار آنها خواهد بود.

زاکانی با اشاره به اهمیت تاریخی این جنگ گفت: بین قبل و بعد از این جنگ، ما دو ایران متفاوت داریم. وظیفه ماست که دغدغه‌های آسیبدیدگان را به حداقل برسانیم.

شهردار تهران: تمام خدمات به شهروندان آسیب‌دیده در جنگ کاملاً رایگان است

وی تصریح کرد: تمامی خدمات شهرداری کاملاً رایگان است و هیچ خانواده‌ای نباید هزینه‌ای بپردازد.

شهردار تهران از شعار «با هم می‌سازیم» به عنوان محور اصلی این اقدامات یاد کرد و گفت: همه ظرفیت‌های خود را برای خدمت به مردم بسیج کرده‌ایم.

وی با اشاره به روند بازسازی اساسی حدود ۵۰۰ واحد مسکونی تخریب‌شده، گفت: سازمان نوسازی شهرداری تهران به عنوان مسئول، پیمانکار و مهندس مشاور این پروژه‌ها را انتخاب خواهد کرد، اما زمان بازسازی ممکن است تا یک سال به طول بیانجامد.

زاکانی با تأکید بر لزوم اسکان موقت ساکنان این واحدها، افزود: برای کسانی که خانه‌هایشان در حال بازسازی است، اسکان موقت یک تا دو ساله در نظر گرفته شده تا پس از اتمام کار، بتوانند به منازل مقاوم‌سازی‌شده بازگردند.

وی همچنین از برنامه‌ریزی شهرداری برای خرید واحد‌های آماده از پیمانکاران محلی با قیمت کارشناسی خبر داد و گفت: به ساکنان این اختیار را می‌دهیم که یا خودشان عملیات ساخت را انجام دهند یا از طریق شهرداری با تسهیلات ویژه این کار صورت گیرد. در این مسیر، صدور پروانه ساختمان رایگان خواهد بود و شرایطی برای افزایش زیربنا و جبران خسارت به صورت سیار یا در محل‌های دیگر فراهم می‌شود.

شهردار تهران تاکید کرد: به خانواده‌ها اعلام می‌کنیم که می‌توانند در محل سکونت فعلی خود با دریافت مسکن موقت بمانند تا واحدهایشان بازسازی شود، یا در صورت تمایل، به واحد‌های آماده منتقل شوند. در این طرح، تسهیلات لازم برای همسان‌سازی قیمت‌ها و روشن‌شدن تکلیف مردم فراهم خواهد شد.

علیرضا زاکانی خدمت‌رسانی به مردم را اولویت مدیریت شهری دانست و گفت: وظیفه ما نوکری و خدمتگزاری است و با همراهی دولت و سایر دستگاه‌ها، تمام تلاش خود را برای جبران خسارت‌ها و بازسازی سریع‌تر انجام خواهیم داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب