مردم ایران با اتحادشان توطئه بزرگ را خنثی کردند؛ صهیونیستها شرخر آمریکا هستند

«قاسم جعفری» کارشناس مسائل سیاسی، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره شکست دشمن در ایجاد اغتشاش داخلی پس از تجاوز نظامی اخیر به خاک ایران اظهار کرد: آنچه تحت عنوان تجاوز نظامی از سوی رژیم صهیونیستی علیه ایران اتفاق افتاد، هم از منظر قوانین و معاهدات بینالمللی و هم از منظر عرف بینالملل، اقدامی کاملاً غیرقانونی، جنایتکارانه و محکوم است. ملتها در سراسر دنیا هم نسبت به این واقعیت گواهی دادند.
وی افزود: به ذهن من میرسد که این اقدام، یک تصمیم یکباره یا مقطعی نبود؛ بلکه نتیجه سالها طراحی و اجرای یک جنگ ترکیبی تمامعیار علیه ملت ایران بود. ما با پدیدهای شبیه به مدلهای اولیه جنگ مواجه هستیم که نسلهای گذشته به خوبی آن را به خاطر دارند. بعد از پذیرش آتشبس در جنگ تحمیلی توسط جمهوری اسلامی ایران، استکبار جهانی در پی آن بود که به شکلی، پرونده انقلاب اسلامی را ببندد و آن را خاتمهیافته اعلام کند.
ملت ایران، با وجود تمام گلایهها و نقدها، در مسائل اعتقادی، فرهنگی و ملی کاملاً منسجم است. بهجای شورش، شاهد انسجام بودیم
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در آن مقطع، صدام اعلام کرد که با ایران وارد آتشبس شده، اما گروههای خائن و خودفروختهای مانند منافقین که پیشتر در آغوش صدام بودند و تمام امکانات لازم برای آنها فراهم شده بود، تحت عنوان ارتش بهاصطلاح آزادیبخش، با عضوگیری، آموزش و پشتیبانی گسترده وارد میدان شدند و عملیاتی را تحت عنوان «فروغ جاویدان» آغاز کردند. آنها تا نزدیکی کرمانشاه آمدند و قصد داشتند کرمانشاه را اشغال و در آنجا دولت موقت تشکیل دهند و سپس به سمت تهران پیشروی کنند.
جعفری گفت: دقیقاً اتفاقی که این بار رخ داد نیز در همین چارچوب بود. باید بگویم رژیم صهیونیستی بسیار کوچکتر و حقیرتر از آن است که طرف اصلی ما در این درگیریها باشد. تعبیر زیبایی هست که میگوید رژیم صهیونیستی فقط نقش یک «شرخر» را ایفا کرد؛ آنها فقط پیمانکاری بودند که کاری را به نیابت از طرف اصلی انجام دادند. بعداً هم در لایههای سخنان رئیسجمهور مفلوک آمریکا این موضوع آشکار شد؛ وقتی گفت «من اسرائیل را نجات دادم». از ابتدا طرف اصلی ما آمریکا و ناتو بودند، نه اسرائیل.
وی تأکید کرد: اگر نگاهی به تجهیزات، هواپیماها، مهمات و سیستمهای دفاعی بیندازید، خواهید دید که همهچیز متعلق به آمریکاست. حتی چهره بسیاری از خلبانها نشان میداد که اهل منطقه نیستند. همانطور که میدانید، ساکنان سرزمینهای اشغالی چندتابعیتیاند و بسیاری از آنها اصلاً بومی این منطقه نیستند. پس از ابتدا ما درگیر جنگ با آمریکا و ناتو بودیم، نه صرفاً اسرائیل.
جعفری با اشاره به طراحی دشمن گفت: طراحی آنها این بود که با حملهای هوایی وارد عمل شوند و از پیش خودشان حساب کرده بودند که با توجه به تحریمهای سنگین و گسلهای اجتماعیای که ایجاد کردهاند، جامعه ایران از درون دچار انفجار میشود. به محض وقوع حادثه، تصور میکردند که مخالفتها به فوران تبدیل خواهد شد.
وی افزود: من شب اول حمله، سخنرانی نخستوزیر صهیونیستی را با ترجمه عربی گوش میکردم. او میگفت: ما میدانیم بهتنهایی نمیتوانیم ایران را شکست دهیم، پس ملت ایران باید وارد میدان شود. برنامهریزی آنها بر این اساس بود که با یک حمله سریع، سران کشور را از میدان خارج کنند، مخصوصاً رهبری را هدف قرار دهند و خلا ایجادشده، زمینهساز هرجومرج داخلی شود.
این جنگ یک نکته اصلی را ثابت کرد: انقلاب اسلامی، برخاسته از مردم است و مردم خودشان حافظ آن هستند
وی ادامه داد: اگر دقت کرده باشید، در سه یا چهار روز اول، فشار بسیار سنگینی به منطقه غرب و شمالغرب کشور، از جمله کردستان و آذربایجان غربی، وارد شد؛ چون احتمالاً مزدورانی در آن مناطق آماده کرده بودند که همزمان از مرزها عبور کنند و وارد کشور شوند. اما چیزی که دشمن محاسبه نکرده بود، انسجام بینظیر ملت ایران بود.
جعفری افزود: ملت ایران، با وجود تمام گلایهها و نقدها، در مسائل اعتقادی، فرهنگی و ملی کاملاً منسجم است. بهجای شورش، شاهد انسجام بودیم. حتی بسیاری از چهرههای اپوزیسیون که سالها در خارج از کشور هستند، با وجود مواضع تندشان، در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی صراحتاً اعلام کردند که از نیروهای نظامی و امنیتی ایران حمایت میکنند.
وی تأکید کرد: آنها گفتند که این حمله مشروعیت و مقبولیت نظام را بهشدت افزایش داد و پروژه براندازی را حداقل 20 سال عقب انداخت. این جمله بسیار مهم است. چرا؟ چون یک نکته اصلی را بار دیگر ثابت کرد: انقلاب اسلامی، برخاسته از مردم است و مردم خودشان حافظ آن هستند. همانطور که امام خمینی فرمودند، فلسفه وجودی انقلاب مردماند و حفظ آن هم با مردم است.
جعفری گفت: در تهران، با اینکه در برخی مناطق صدای انفجارها شنیده میشد، بچهها شعار میدادند و رجز میخواندند. این تنها در بزرگترها نبود. حتی صاحبنظران غربی هم به این مسئله اعتراف کردند. آنها اذعان کردند که نظام جمهوری اسلامی ایران، مانند دیگر حکومتها که متکی به حمایت خارجی هستند، نیست. ترامپ خودش گفت «من اسرائیل را حفظ کردم». یعنی اگر پشتیبانی خارجی قطع شود، حتی ساکنان یهودی آن منطقه هم دیگر از این رژیم حمایت نخواهند کرد، چه برسد به سایر مردم منطقه که رژیم صهیونیستی را غده سرطانی میدانند.
نباید با کنایه، طعنه یا تخریب اقوام، مذاهب، اصناف و اقشار، گسلهای اجتماعی را دوباره فعال کنیم. اتفاقاً این حادثه، یک رزمایش بزرگ میدانی بود تا نقاط ضعف و قوتمان را بشناسیم
وی با اشاره به نقش بیبدیل مردم گفت: در جمهوری اسلامی ایران، همهچیز متکی به مردم است. رهبر انقلاب نیز در پیام تبریک خود، نخست به مردم تبریک گفتند، بعد به نیروهای مسلح؛ چون آنها هم فرزندان همین مردمند. بار دیگر مشخص شد که هر نظامی که بر مشارکت واقعی مردم تکیه کند، ماندگار خواهد بود.
جعفری افزود: یکی از جلوههای زیبای این مشارکت، حضور مردم در اداره امور محلات بود. مردم در کنار بسیج مستضعفین، امنیت محلهها را تأمین کردند و خودشان ایستهای بازرسی را اداره میکردند. خیلیها گفتند این همان بسیجی است که امام میخواست.
وی درباره عناصر ضدانقلاب گفت: دلقکهایی مانند ولیعهد فراری، امید بسته بودند که نظام پهلوی بازگردد. اما اصلاً دوران حکومتهای سلطنتی به پایان رسیده است. مردم دنیا به بلوغ سیاسی رسیدهاند. دیگر کسی نمیپذیرد که صرفاً بهخاطر اینکه کسی فرزند پادشاه بوده، حاکم کشور شود؛ ولو اینکه کودن باشد! در کشور خودمان هم ششساله را پادشاه کردند. اما این دوران گذشته است.
وی با طعنه به ولیعهد ناکام افزود: فردی که حتی گفته بود اگر پادشاه شود، در ایران زندگی نخواهد کرد، چطور میخواهد حاکمیت را در دست گیرد؟ او هنوز در رویاهای خوشگذرانی است. این مضحک است که تصور شود ملت ایران منتظر چنین افرادی نشسته باشد.
جعفری با هشدار نسبت به عهدشکنی صهیونیستها گفت: یهودیان در طول تاریخ، عهدشکنترین قومها بودهاند. بسیاری از توطئههایشان را در زمان آتشبس یا توقف عملیات اجرا کردهاند. ما نباید تصور کنیم که ماجرا تمام شده است. اتفاقاً الان باید هوشیارتر باشیم.
وی افزود: در دوران حمله، مردم ما ناخودآگاه شبها بیدار بودند و هوشیار. اکنون هم باید این هوشیاری حفظ شود. مسئولان هم باید بدانند که این مردم، باوفا و دلداده اهلبیت هستند و شایسته بهترین خدمتها.
ضعفها را باید در جلسات تخصصی، با پیشنهاد و راهکار ارائه داد، نه در رسانهها جار زد. دشمن حتی اجازه نداد از محلهایی که موشک خورده بودند، خبرنگارانش تصویری بگیرند
وی گفت: مردم ما اثبات کردند که در مسیر امام حسین (ع) هستند. در این ایام عزاداری اباعبدالله نیز، در کنار ایستادگیشان، باید مسئولان خدمات خود را افزایش دهند. نباید با کنایه، طعنه یا تخریب اقوام، مذاهب، اصناف و اقشار، گسلهای اجتماعی را دوباره فعال کنیم. اتفاقاً این حادثه، یک رزمایش بزرگ میدانی بود تا نقاط ضعف و قوتمان را بشناسیم.
وی با اشاره به جنگ روانی دشمن گفت: دشمن امروز روی نقاط ضعف ما تمرکز کرده است تا توانمندی نیروهای اطلاعاتی و امنیتیمان را زیر سؤال ببرد. حتی برخی داخلیها نیز همین خط را ادامه میدهند. اما الان زمان تمرکز بر ضعفها نیست؛ بلکه باید انسجام را حفظ کرد.
جعفری گفت: در فقه اسلامی، باب «النصیحه لائمه المسلمین» یعنی خیرخواهی برای حاکمان وجود دارد. ضعفها را باید در جلسات تخصصی، با پیشنهاد و راهکار ارائه داد، نه در رسانهها جار زد. دشمن حتی اجازه نداد از محلهایی که موشک خورده بودند، خبرنگارانش تصویری بگیرند. اما ما گاهی ناخواسته، با انتشار برخی تصاویر، به دشمن کمک کردیم.
وی با اشاره به توان پدافند ایران گفت: اینکه ما برخی تجهیزات فوقپیشرفته آنها از جمله جنگندهها و پهپادها را زدیم، نشان میدهد سامانه دفاعی ما فعال و پویاست. اگر پدافند ما از کار افتاده بود، چطور توانستیم اف-۳۵ یا هرمس را بزنیم؟ بله، نقص داریم؛ اما آن را در جلسات فنی باید اصلاح کرد.
وی در پایان گفت: اتفاقاً مدیریت بحران کشور با این حادثه ارتقا یافت. فهمیدیم که در بحران، چگونه باید عمل کرد. تحلیلگران خارجی هم گفتند که در حالی که حمله اولیه، شوک وارد کرد، پاتک ایران شوک قویتری به دشمن وارد ساخت. رهبر معظم انقلاب هم در این بحران، مثل همیشه با حکمت و صلابت، کشتی را از طوفان عبور دادند.
انتهای پیام/