۲۷/ خرداد /۱۴۰۴

لیست محصولات کولبری نیاز به تجدید نظر دارد؛ عدم وجود نظارت بر محصولات کولبران

لیست محصولات کولبری نیاز به تجدید نظر  دارد؛ عدم وجود نظارت بر محصولات  کولبران
رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری روز جهانی ایمنی غذا به اهمیت نظارت بر کیفیت و ایمنی محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: متأسفانه هیچ نظارتی بر محصولات غذایی و آرایشی وارداتی از طریق کولبر‌ها وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار آنا؛ نشست خبری همایش روز جهانی ایمنی غذا با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، روز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ در سالن اجتماعات سازمان غذا و دارو، برگزار شد. 

مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ۷ ژوئن روز جهانی غذا نام گذاری شده است گفت: این روز به دلیل اهمیت مصرف غذا در زنجیره مصرف 

سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا درگیر بیماری می‌شوند که ناشی از عدم سلامت غذا است. سازمان غذا و دارو و اداره کل غذا و دارو بر ایمنی غذا نظارت دارند.

اگر به ایمنی غذا دقت نشود به درمان تبدیل می‌شود و همه سازمان های سلامت باید به موضوع مراقبت از ایمنی غذا دقت کنند.

وی با اشاره به مواد غذایی صادرشده به کشور های دیگر و بازگشت آنها به کشور گفت: تنها ۸ محصول خام گیاهی توسط سازمان غذا و دارو نظارت می‌شود و مابقی محصولات توسط سازمان‌های دیگر تایید می‌شوند. برخی از بازگشت‌های محصولات غذایی به دلایل سیاسی است و همه این بازگشت‌ها به دلیل عدم کیفیت نیست.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: شناسه گذاری از مزرعه تا سفره برعهده وزارت جهاد کشاورزی است و این سازمان باید تا پایان برنامه هفتم شناسه گذاری محصولات غذایی را انجام دهد و اگر این شناسه گذاری‌ها آغاز شود سازمان غذا و دارو نظارت خود را آغاز می‌کند.

وی به کولبری محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی اشاره کرد و گفت: هیچ نظارتی بر این محصولات وجود ندارد و باید این موضوع برطرف شود.

عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بند ۷ ابلاغ مقام معظم رهبری تولیت سلامت بر عهده وزارت بهداشت است، گفت: وزارت بهداشت باید به هم نظارت و هم پاسخگو باشد.

بهفر گفت: تداخل کاری و تفسیر‌ها باعث شده برخی محصولات بدون هماهنگی با سازمان غذا و وزارت بهداشت در لیست کولبری و واردات وجود داشته باشد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: سعی شده کترینگ‌های حوزه تامین غذاهای آماده تحت نظر باشد. 

وی افزود: در سال گذشته ۳۱ هزار ۸۰۰ گواهی بهداشت برای صادرات به شرکت‌ها داده شده است، کاهو، فلفل دلمه‌ای، سیب درختی، انگور، کرفس، خیار و بادمجان ازجمله محصولاتی است که گواهی برای آنها صادر شده است. اقلام غیرمجاز شناسایی شده ۲۸۶ هزار مورد بوده است و برای حدود ۲۵۵ هزار قلم از این موارد اقدامات اطلاع‌رسانی و جمع آوری انجام شده است.

در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد

یوسف صادقیان امین مشاور اداره کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی ادامه تشریح کرد: آزمایشات مرتبط با ارزیابی محصولات وارداتی و تولیدشده در کشور در حال انجام است اما تازمانی که  نتوانیم شناسه گذاری را انجام دهیم تنها این آزمایشات برای یک نظارت نسبی است، زنجیره  پایش و رصد کامل نیست.

صادقیان گفت: در هیچ جای دنیا نظارت صددرصدی بر محصولات غذایی وجود ندارد و معمولا کالای پرمصرف کنترل می‌شود. اما وقتی نظام ردیابی و شناسایی تحقق پیدا کند اگر محصولی مشکل داشته باشد می‌توان پیگیری کرد و تولید کننده و پخش کننده محصولات دقت بیشتری می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب