نقش غیرقابل انکار دانشگاهها در تأمین زنجیره امنیت غذایی

به گزارش خبرنگار آنا، مهدی هادی مدیرکل استاندارد استان اصفهان در کنفرانس ملی «توسعه پایدار در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی» با رویکرد ارتقاء کیفیت، سلامت و امنیت غذا بر لزوم حضور دانشگاهها در زنجیره تأمین امنیت غذایی تأکید کرد.
وی اضافه کرد: در پی افزایش جمعیت جهانی و چالشهای مربوط به تأمین غذای سالم و پایدار، موضوع امنیت غذایی در صدر اولویتهای جهانی قرار گرفته؛ بنابراین برای تضمین تأمین مواد غذایی سالم و جلوگیری از بحرانهای احتمالی، نیاز به همکاری نزدیک میان دانشگاهها و شرکتهای فعال در حوزه تولید مواد غذایی بیش از هر زمانی احساس میشود.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و ضرورت همکاری میان دانشگاهها و شرکتهای تولیدی مواد غذایی افزود: دانشگاهها با بهرهگیری از تحقیقات علمی و فناوریهای نوین میتوانند راهکارهای نوآورانهای در زمینه بهبود کیفیت محصولات، کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری ارائه دهند، در مقابل شرکتهای تولیدی با تامین منابع مالی و اجرای پروژههای عملی، فرصت آزمایش و تجاریسازی این فناوریها را فراهم میآورند.
هادی متذکر شد: این همکاری نهتنها در ارتقاء سطح علمی و فناوری مؤثر است، بلکه میتواند نقش مهمی در تضمین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور ایفا کند، در نتیجه، دولتها، دانشگاهها و بخش صنعت باید در تعاملی هماهنگ برای تقویت این روابط و توسعه اکوسیستم نوآورانه در حوزه مواد غذایی اقدام کنند.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود با تقویت این همکاریها، بتوان گامی موثر درراستای ارتقای کیفیت و ایمنی مواد غذایی برداشت و آیندهای پایدار و سالم را برای جامعه رقم زد.
مدیرکل استاندارد استان اصفهان خاطرنشان کرد: در جای جای قانون مدیریت خدمات کشوری اشاره شده که دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی مکلفند در امر تدوین استانداردها و سایر امور مربوط با سازمانها و نهادهای نظارتی از جمله اداره استاندارد همکاری داشته باشند؛ بنابراین از استادان و دانشجویان دعوت میشود که با تعریف پایاننامه و طرحهای تحقیقاتی با هدف رفع نیاز صنعت غذا و بهبود کیفیت در راستای تدوین استانداردهای ملی با ادارهکل استاندارد استان اصفهان همکاری کنند.
انتهای پیام/