سلامت غذایی در گرو همکاری نهادهای علمی، صنعتی و نظارتی

مجید طغیانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در کنفرانس ملی توسعه پایدار در کشاورزی، علوم دام و صنایع غذایی با رویکرد ارتقای کیفیت، سلامت و امنیت غذا اظهار کرد: پیشرفتهای علمی در حوزه فناوری غذایی نهتنها منجر به افزایش کیفیت محصولات غذایی شده؛ بلکه امکان تشخیص و حذف آلایندههای خطرناک را نیز فراهم کرده است.
وی بیان کرد: بررسی چالشهای موجود در کیفیت و ایمنی مواد غذایی منوط به همکاری میان دانشگاهها، صنایع تولیدی و نهادهای نظارتی برای ایجاد زنجیره تأمین مطمئن و استاندارد امری حیاتی بوده و بر همین اساس ضرورت همکاری میان نهادهای علمی، صنعتی و نظارتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان بر اهمیت توسعه فناوریهای نوین برای پایش کیفیت مواد غذایی تأکید کرد و افزود: امروزه استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی و فناوریهای نوین امکان تجزیهوتحلیل دقیقتر ترکیبات غذایی و شناسایی سریعتر آلایندههای خطرناک را فراهم کرده است.
طغیانی تصریح کرد: بهکارگیری این فناوریها نهتنها میتواند به افزایش ایمنی مواد غذایی کمک کند؛ بلکه باعث کاهش هزینههای کنترل کیفی و افزایش اعتماد مصرفکنندگان خواهد شد.
وی با اشاره به نقش کلیدی مصرفکنندگان در بهبود استانداردهای کیفی مواد غذایی عنوان کرد: آگاهی عمومی از مسائل مربوط به سلامت مواد غذایی، همراه با مطالبهگری مصرفکنندگان، عامل مهمی در افزایش کیفیت محصولات غذایی خواهد بود و رسانهها، نهادهای نظارتی و مؤسسات علمی باید تلاش کنند تا اطلاعات دقیق و کاربردی در این زمینه به جامعه ارائه دهند.
به گزارش آنا، کنفرانس ملی کیفیت، سلامت و امنیت غذا که با هدف تبادل دانش و تجربه میان پژوهشگران، صنعتگران، تولیدکنندگان و مسئولان نظارتی و پایش سلامت برگزار شد، مباحثی نظیر تأثیر مواد افزودنی بر سلامت عمومی، روشهای نوین آزمایشگاهی برای کنترل کیفی و نقش سیاستگذاریهای کلان در تضمین ایمنی مواد غذایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/

هنر؛ نجاتبخش روح انسان معاصر
