۲۷/ خرداد /۱۴۰۴
08:04 08 / 02 /1404

گامی در مسیر فناوری‌های نوین غذایی/ از شناسایی یک نیاز تا تولید محصولی فراسودمند

گامی در مسیر فناوری‌های نوین غذایی  از شناسایی یک نیاز تا تولید محصولی فراسودمند
یک محقق و پژوهشگر گفت: مزیت و برتری اختراع نوآورانه مارمالاد پروبیوتیک حاوی گیاهان دارویی و بدون شکر در انتخاب مواد اولیه آن بوده به‌طوری‌که با این فرمولاسیون تا به حال مارمالادی تولید نشده است.

خبرگزاری آنا؛ سال گذشته اختراعی نوآورانه با عنوان مارمالاد پروبیوتیک حاوی گیاهان دارویی و بدون شکر با همکاری مشترک اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در اداره کل مالکیت‌های معنوی به شماره ۱۱۲۴۱۲ ثبت شد. 

این اختراع حاصل تلاش مشترک محمدحسین مرحمتی‌زاده رئیس دانشکده دامپزشکی، مریم قاسمی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و مریم رأفت دانشجوی رشته مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون است که با تکیه بر دانش علمی و رویکرد سلامت‌محور، موفق به طراحی و ثبت این محصول فراسودمند شدند.

گامی در مسیر فناوری‌های نوین غذایی؛ از شناسایی یک نیاز تا تولید محصولی فراسودمند

مارمالاد ثبت شده، بدون استفاده از شکر و قند‌های مصنوعی تولید و با بهره‌گیری از ترکیبات پروبیوتیکی و عصاره گیاهان دارویی، می‌تواند به تقویت سطح انرژی بدن، ارتقای سلامت عمومی و تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن کمک کند.

این دستاورد علمی، گامی مهم در مسیر توسعه فناوری‌های نوین غذایی، ترویج سبک زندگی سالم و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب می‌شود و نشانگر ظرفیت‌های بالای پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون است.

مریم قاسمی مدیر گروه علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در گفت‌وگو با خبرنگار آنا در تشریح دلایل تولید مارمالاد پروبیوتیک حاوی گیاهان دارویی و بدون شکر به همراه تیم پژوهشی خود به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: ایده و ثبت اختراع از شناسایی یک نیاز آغاز شد. از آنجا که امروزه مصرف نوشابه‌های مضر انرژی‌زا افزایش پیدا کرده است، مصرف مداوم آن باعث بیماری‌های گوارشی، فشارخون، افزایش وزن و دیابت می‌شود. نوشابه‌های انرژی‌زا به دلیل داشتن قند‌های مصنوعی، موجب بالارفتن سریع انرژی و به دنبال آن افت سریع انرژی می‌شوند؛ بنابراین ایده تولید ماده غذایی فراسودمند به ذهنمان رسید.

گامی در مسیر فناوری‌های نوین غذایی؛ از شناسایی یک نیاز تا تولید محصولی فراسودمند

وی افزود: تولید این ماده غذایی فراسودمند را با این ویژگی‌ها آغاز کردیم که در عین داشتن طعم مطلوب فاقد قند‌های مصنوعی بوده، انرژی را آهسته؛ اما پایدار بالا می‌برد، علاوه بر آن به تعدیل میکروبیوم‌های روده کمک می‌کند، حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است، مصرف آن برای افراد راحت بوده تا بتوانند در میان وعده‌های غذایی از آن استفاده کنند.

مارمالاد ثبت‌شده، بدون استفاده از شکر و قند‌های مصنوعی تولید و با بهره‌گیری از ترکیبات پروبیوتیکی و عصاره گیاهان دارویی، می‌تواند به تقویت سطح انرژی بدن، ارتقای سلامت عمومی و تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن کمک کند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون گفت: اهداف ساخت مارمالاد پروبیوتیک حاوی گیاهان دارویی و بدون شکر شامل افزایش سطح سلامتی مصرف‌کنندگان، افزایش امنیت غذایی، تولید غذایی فراسودمند، فاقد مواد نگهدارنده شیمیایی و رنگ‌های مصنوعی، تأمین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌شود.

قاسمی بیان کرد: مارمالاد ثبت شده، بدون استفاده از شکر و قند‌های مصنوعی تولید و با بهره‌گیری از ترکیبات پروبیوتیکی و عصاره گیاهان دارویی، می‌تواند به تقویت سطح انرژی بدن، ارتقای سلامت عمومی و تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن کمک کند. هزینه تولید یک کیلوگرم این مارمالاد نزدیک به ۳۱۸ هزار تومان بوده و هزینه آزمایش‌ها و سایر اقدامات انجام‌شده حدود ۴ میلیون تومان محاسبه شده است.

وی با بیان مزایای این مارمالاد توضیح داد: مواد غذایی فراسودمند مختلفی اختراع شده‌اند؛ اما مزیت و برتری این اختراع در انتخاب مواد اولیه آن است به‌طوری‌که با این فرمولاسیون تا به حال مارمالادی تولید نشده است، ضمن اینکه ترکیب پری بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها در این مارمالاد خواص رئولوژیکی و سلامتی بخش منحصربه‌فردی را ایجاد کرده و این مارمالاد فراسودمند دارای خواص آنتی‌اکسیدانی نیز هست.

گامی در مسیر فناوری‌های نوین غذایی؛ از شناسایی یک نیاز تا تولید محصولی فراسودمند

مدیر گروه علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون عنوان کرد: این مارمالاد اکنون در مرحله «ثبت قطعی» اختراع قرار دارد و به یاری خداوند به تولید انبوه نیز خواهد رسید. امیدواریم بتوانیم در راستای پیشرفت و ارتقای سطح علم و دانش کشور گام‌های مؤثری برداریم و با تلاش و همت جمعی، آینده‌ای روشن و پرفروغ را برای ملت رقم بزنیم.

به گزارش آنا، قاسمی دارنده مقالات ISI در ژورنال‌های معتبر بین‌المللی مانند microbial pathogenesis و microbiology and immunology، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، مدیر گروه علوم آزمایشگاهی و معاون فرهنگی و دانشجویی، دانشجوی نمره اول فارغ دکتری تخصصی باکتری‌شناسی و دانش‌آموخته باکتری‌شناسی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است.

مریم رأفت هم دانشجوی ترم۶ کارشناسی مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون از ابتدای ورود به دانشگاه تا به حال دو مقاله در کنفرانس بین‌المللی و یک مقاله scopus به چاپ رسانده‌ و مؤلف یک جلد کتاب است.

محمدحسین مرحمتی زاده نیز دانشیار بهداشت مواد غذایی و رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، ۲۱ سال سابقه تدریس و ۱۲ سال سابقه معاونت پژوهشی و دانشجویی واحد کازرون با چاپ ۸۶ مقاله ISI و علمی پژوهشی، ۹۰ ارائه مقاله در همایش‌های ملی و بین المللی، تالیف ۳ کتاب، ۱۸ طرح پژوهشی دانشگاهی و برون دانشگاهی، ۱۱۰ راهنمایی پایان نامه و رساله کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و تخصصی، تلاش کرده‌ که سهمی در پیشرفت کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب