در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تشخیص سم «افلاتوکسین» در شیر با نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی/ تولیدی که نمونه ندارد

مخترع «نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سموم مواد غذایی» عنوان کرد: برای تشخیص سم «افلاتوکسین» در شیر موفق به تولید دستگاه نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی شدیم.
شیر

سیده فاطمه احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح طرح «ساخت نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سموم مواد غذایی» اظهار کرد: اکنون امنیت غذایی مسئله بسیار مهمی در کشور است و یکی از معضلات صنعت غذا، آلودگی مواد غذایی به سمومی مانند افلاتوکسین‌هاست.




بیشتر بخوانید:


فرزند شهید رتبه نخست کشوری در سطح ۳ فناوری را کسب کرد




وی اضافه کرد: سم حاصل از آفلاتوکسین بسیار مهلک و کشنده بوده و از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان می‌شود، به همین دلیل شناسایی دقیق و سریع این ترکیب در مواد غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در این راستا موضوع رساله دکتری خود را این موضوع قرار دادم.


دانش‌آموخته مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد عنوان کرد: نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی توانایی تشخیص افلاتوکسین در شیر را در مدت زمان بسیار کوتاه‌تر از روش‌های معمول دارد (۳۰ دقیقه) و می‌توان برای تشخیص سایر آلودگی‌ها و سموم نیز این سنسور را آماده‌سازی کرد.


مخترع «نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی برای شناسایی سموم مواد غذایی» با بیان اینکه نمونه خارجی مشابه این محصول وجود ندارد، یادآور شد: هزینه تولید این محصول در مقایسه با روش‌های معمول شناسایی آفلاتوکسین بسیار پایین‌تر بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.


تشخیص سم «افلاتوکسین» در شیر با نانوبیوسنسور الکتروشیمیایی/ تولیدی که نمونه ندارد


احمدی تأکید کرد: برای تولید این محصول حمایت و کمکی از ارگان یا دانشگاه خاصی نگرفته‌ایم و اکنون نمونه اولیه ساخته شده و قابل استفاده بوده؛ اما به دلیل نیاز به منابع مالی بیشتر هنوز تولید انبوه صورت نگرفته است. در این باره با ارگان‌ها و دانشگاه‌ها صحبت شده و تاکنون حمایتی در رابطه با هزینه‌ها انجام نشده است.


دانش‌آموخته مقطع دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد متذکر شد: امیدوارم سال ۱۴۰۱ نیم‌نگاهی به طرح‌هایی از این قبیل صورت گیرد؛ چراکه در صورت تجاری‌سازی نشدن با گذشت زمان این طرح‌ها نوآوری خود را از دست داده و انگیزه برای پروژه‌های تحقیقاتی مشابه و گسترش دانش علمی آنها کاهش خواهد یافت.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب