بسکتبال در رقبا نهادینه شده و امکانات بیشتری از ما دارند/ رسیدن به دیویژن A صبر می خواهد!

فریده هادوی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی بسکتبال بانوان در دیویژن B آسیا گفت: به نظرم عملکرد نسبتاً خوبی داشتیم. در واقع، این دومین دورهای است که در این بازیها شرکت میکنیم و هر دو بار هم به مقام نایبقهرمانی رسیدیم. این دستاورد پس از سالها دوری از فعالیتهای بینالمللی رسمی به دست آمده است. فدراسیون با توجه ویژهای که به بخش بانوان داشته، برنامهریزی مناسبی انجام داده و ما رشد قابل توجهی را شاهد بودیم. اکنون دو دوره است که با قدرت شرکت میکنیم و در حد نایبقهرمانی ظاهر شدهایم. البته توقع عمومی بیشتر است و برخی انتظار دارند تیم به سطح دیویژن آ صعود کند، اما این امر نیازمند صبر و زمان بیشتری است.
بسکتبال در بانوان رقبای ما نهادینه شده و امکانات بیشتری نسبت به ما دارند
وی افزود: با توجه به حضور هشت تیم در دیویژن آ و رقابتهای سخت، ما اکنون جایگاه نهم خود را تثبیت کردهایم. در هر مسابقه با تیم هشتم جدول بازی میکنیم. مثلاً قبلاً اندونزی به این سطح صعود کرده بود و حالا چین تایپه در این جایگاه است. بچه های ما در دوره دوم اجازه ندادند از جایگاه قبلی سقوط کنند و تیم های خوبی هم بردیم. بسکتبال بانوان در آن کشورها نهادینه شده و امکانات بیشتری نسبت به ما دارند و در مسابقات بیشتری شرکت میکنند. برای ارتقای سطح تیم ما، باید شرایط بهتری فراهم شود تا انتظار بیشتری از تیم داشته باشیم. با این وجود، اردوهای ما محدود است و باشگاههایمان هنوز به قدرت مطلوب نرسیدهاند، بنابراین فشارها بیشتر بر دوش تیم ملی است.
باید تمرکز بیشتری بر تقویت باشگاههای دختران داشته باشیم
مدیر تیم های ملی بانوان بسکتبال درباره انتظار برای صعود تیم ملی به دیویژن A ادامه داد: وقتی تیم در چنین جایگاهی قرار میگیرد، باید تمرکز بیشتری بر تقویت باشگاههای دختران داشته باشیم، مربیان باشگاهی را مورد توجه ویژه قرار دهیم و فعالیتها را افزایش دهیم تا خروجی بهتری برای تیم ملی حاصل شود. اتفاق بسیار خوبی که باید به آن توجه شود، تغذیه تیم بزرگسالان از تیمهای ردههای زیر ۱۸ و زیر ۱۶ سال است. حضور بازیکنان از رده نوجوانان به بزرگسالان دیده میشود که این کارهای زیربنایی نیازمند تأمل و صبر بیشتری است تا اثرات آن ملموس شود و سپس به مرحله ارتقا برسد. اگر دوره پنجاه ساله گذشته را در نظر بگیریم، این سه یا چهار سال اخیر رشد قابل توجهی نسبت به ۴۵-۵۶ سال قبل داشته است، به ویژه در سطح بینالمللی.
بازیکنان ما باید با تمام توان خود بازی کنند
هادوی درباره رقبای خود تصریح کرد: بسکتبال در چین و به تبع آن در چین تایپه بسیار نهادینه شده است و بازیکنان این کشورها بسکتبال را بخشی از سبک زندگی خود میدانند. آنها تجربه و تعداد بازیهای تدارکاتی فراوانی دارند و با تیمهای مختلفی در تماس هستند. حضور آنها در دیویژن بی و تجربههای بینالمللی باعث شده که نسبت به ما توانایی بیشتری داشته باشند. بنابراین بازیکنان ما باید با تمام توان خود بازی کنند تا بتوانند به نتایج بهتر دست یابند.
النی تعییرات خوبی ایجاد کرده است
وی درباره سرمربی تیم ملی گفت: النی تغییرات قابل تحسینی در سبک بسکتبال ما ایجاد کرده، اما با گذشت زمان و کار مداوم با یک مربی، سقف توانایی تیم تا حدودی مشخص میشود.ممکن است به یک مربی توانمندتر نیاز باشد و همچنین باید بازیکنان به ویژه در بخش پست اوپوزیسیون و مرکزیت تیم تقویت شوند. ما در این زمینه هنوز ضعف داریم و برای تخصصیتر شدن پوزیشنها نیاز به کار بیشتری هست.
الزاماً در هر اعزام کنار تیم نیستم
مدیر تیم های ملی بانوان بسکتبال در خصوص عدم حضور خود در سفر تیم ملی اظهار داشت: من مدیریت تیمهای ملی را بر عهده دارم اما مدیر فنی نیستم. بخش عمده وظایفم در داخل ایران است و الزاماً در هر اعزام کنار تیم نیستم. ما سرمربی، مشاور فنی، مربی و بدنساز داریم که هر کدام کادر فنی مخصوص خود را دارند. وظیفه من هماهنگی این کادرها، تامین نیروی انسانی و برنامهریزی برای تسلسل حضور بازیکنان در تیمهای مختلف است. قبلاً فقط یک تیم ملی داشتیم، اما اکنون سه تیم ملی ردههای مختلف به همراه تیم سه به سه داریم که هر کدام سازمان فنی مجزایی دارند و نیازمند مدیریت و هماهنگی ویژهای هستند. من بیشتر بر این امور متمرکز هستم تا حضور در همه تمرینات و مسابقات.
انتهای پیام/
