مظفری: داوری از 45 سالگی تازه شروع میشود/قضاوت دیدارهای مهم بینالمللی را باید فراموش کنیم

نوید مظفری در گفتوگو با خبرگزاری آنا، در مورد قانون 45 سالگی محدودیت داوری لیگ برتر در ایران گفت: فیفا یک قانونی گذاشته است که اگر داوران بالای ۴۵ سال کارایی لازم را داشته باشند و تستهای لازم را نیز قبول شوند، مشکلی برای قضاوت ندارند. این قانون در کل دنیا اجرا میشود. در انگلیس خیلی از داوران بدین شکل هستند. آنها معتقدند که اگر داوری کارایی داشت و تستهای لازم را قبول شد، مشکلی برای قضاوت ندارند. این قانون را برای داوران باتجربه و خاص گذاشتهاند. به نظر من داوری از ۴۵ سالگی تازه شروع میشود. آن پختگی و تجربهای که لازم است، تازه از این سن به وجود میآید و بازیها را بهتر قضاوت میکنند. البته اگر آن داور فرد خاصی باشد. اینکه داورانی چون بیژن حیدری و علیرضا ایلدروم شامل قانون 45 سالگی شوند، تصمیم کمیته داوران است.
سالهاست جایگزین داوری نداریم
وی در مورد نبود داوران جایگزین پس از داورانی چون محسن ترکی، مسعود مرادی و ... گفت: ما سالهاست که جایگزین نداریم. چه کسی را جایگزین کسانی مثل مسعود مرادی، محسن ترکی،سعید مظفریزاده و ... کردیم؟ ما الان فقط یکسری داور داریم.
حواشی با ورود VAR بیشتر شده است
او در مورد ورود تکنولوژی VAR و تأثیر آن بر حواشی گفت: حواشی بیشتر شده است. من همان زمان ورود VAR هم گفتم که حواشی با ورود این تکنولوژی بیشتر خواهد شد. VAR یک مورد فرهنگی نیز است. ما در فوتبالمان همیشه حاشیهای داریم که یک تیمی مورد حمایت است. در VAR هم همین موضوع است، مثلا میگویند صحنه را دیدند و دلشان خواست که اینجوری تصمیم بگیرند و یا صحنه را از عمد بازبینی نکردند. در بازی استقلال و ملوان هم دیدیم که یک صحنه رخ داد و تصمیم اشتباهی رخ داد.
مشکل اصلی داوری ما در استانهاست
کلاس همیشه به خودی خود چیز مثبتیست و در این موضوع شکی نیست. اما ببینید، یکسری کلاسها هستند که فیفا سالانه بهصورت رایگان برای همه کشورها برگزار میکند. فقط کافیست بگویید امسال میخواهید، آنها هم مدرس میفرستند و هم تجهیزات را ارسال میکنند. فیفا اینها را برای توسعه فوتبال یا داوری در دنیا انجام میدهد. مشکل اصلی ما در استانها است و نمیشود همه چیز را گردن فدراسیون فوتبال انداخت. در استانها اصلاً کار آموزشی انجام نمیشود و فقط داوران را میفرستند داخل زمین که بازیها را قضاوت کنند. اگر با آلمان مقایسه کنیم، آنها هر ماه امتحان دارند و حالا هر داوری ردهای بالاتر رود، امتحانات آن بیشتر میشود. در حالیکه لیگ برتر ما فقط دو یا سه کلاس آموزشی در سال دارد. یک کلاس ابتدای سال و یکی هم آخر فصل. خب با این شرایط نمیتوان انتظار پیشرفت داشت. به همین دلیل است که داوران ما قضاوتهایی ضعیف دارند و آنطور که باید و شاید آماده نیستند و بازیها را قضاوت نمیکنند.
قضاوت دیدارهای مهم بینالمللی را باید فراموش کنیم
وی در مورد داوران شاخص ایرانی برای قضاوت دیدارهای مهم بینالمللی گفت: اصلا این موضوع را تا سالهای سال فراموش کنید. ما در سالهای آینده هم نخواهیم داشت، مگر اینکه دیدارهای رده دوم و سوم آسیا را به داوران ما بدهند.
هر سال وضع داوری بدتر میشود
نوید مظفری افزود: از داوران ما چیز زیادی انتظار نداشته باشید. برای فصل بعد هم، فکر میکنم شرایط بدتر شود. شما ببینید هر سال وضعیت داوری بدتر میشود و فصلی را ندیدیم که بهتر از فصل قبل باشد. چندین سال است که در مشکل داوری قرار داریم. ما برنامهریزی دقیقی نداریم، یکسری افراد انتخاب میشوند که جای آنها در کمیته داوران و جاهای دیگر نیست و شایستهسالاری وجود ندارد. مگر ممکن است مسعود مرادی و محسن ترکی بیرون از داوری باشند؟ دو نفری که اسمشان همیشه بالاتر از آن مسابقه بود.
قصدی برای تغییر و بهبود در داوری ندارند
او ادامه داد: از بازی استقلال و پرسپولیس که مهمتر از لحاظ حساسیت نداریم، هر دو این افراد و حتی هدایت ممبینی نیز اسمشان بالاتر از مسابقات بود. حتی اگر اشتباهی هم رخ میداد، مثل اشتباهات امروز داوران بازتاب نداشت. الان در لیگ حتی یک نفر هم نداریم. تازه فصل آینده هم مسابقات سختتری خواهیم داشت. اگر قرار بر ایجاد تغییر بود، باید همین حالا تغییرات را شروع میکردند تا برای کلاسهای آموزشی آماده باشند. مثل تیم فوتبال است. وقتی مسابقات شروع میشود، مربی انتخاب نمیکنند، بلکه از قبل مربی مشخص میشود و بازیکنها انتخاب میشوند. البته نمیخواهند تغییری را هم ایجاد کنند.
انتهای پیام/
