در گفت‌وگو با آنا

نراقی: تصمیمات استقلال از ابتدا غلط بود/ حسینی جزو ۳ بازیکن برتر تیم بود ولی شخصیت او را نابود کردند

نراقی: تصمیمات استقلال از ابتدا غلط بود  حسینی جزو ۳ بازیکن برتر تیم بود ولی شخصیت او را نابود کردند
پیشکسوت استقلال گفت: بجای اینکه میلیون‌ها دلار صرف مربیان و بازیکنان خارجی کنیم که بازدهی ندارند، باید به جوانان و سرمایه‌های ایرانی روی بیاوریم.

هادی نراقی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، در مورد شرایط این روزهای استقلال و اعتراض هوادران این تیم گفت: واقعیت این است که استقلال در حال حاضر بیش از هر چیز به حمایت نیاز دارد. البته منظور از حمایت این نیست که هواداران به هر شکلی عمل کنند. همه هواداران حق دارند، چرا که این تیم متعلق به آن‌هاست، اما گاهی نوع حمایت به گونه‌ای است که نه تنها مفید نیست، بلکه می‌تواند مضر باشد. این نوع تجمعات و اقدامات، جز اینکه اعتماد به نفس افرادی که در باشگاه مشغول فعالیت هستند را تضعیف کند، فایده دیگری ندارد. در ورزش فوتبال، یکی از عوامل کلیدی برای موفقیت، آرامش است. اما اکنون این آرامش وجود ندارد و با ادامه این روند، اوضاع روز به روز بدتر می‌شود. پیشنهاد من به هواداران محترم این است که اگرچه حرف‌هایشان درست است اما این روش اعتراض نتیجه‌بخش نیست. بهتر است هواداران چند نماینده از میان خود انتخاب کنند تا با مدیریت گفت‌وگو کنند. این نمایندگان می‌توانند هم حرف‌های مدیریت را بشنوند و هم مطالبات هواداران را به گوش آن‌ها برسانند. در شرایط فعلی، به دلیل نبود ارتباط مؤثر، هیچ‌کس حرف دیگری را نمی‌فهمد و این وضعیت به ضرر همه است.

برنامه‌ریزی مدیریت را قبول ندارم

وی افزود: هواداران حق دارند اما من به روش اعتراض آن‌ها انتقاد دارم. در حال حاضر، گفت‌وگویی بین طرفین شکل نمی‌گیرد و حرف‌ها شنیده نمی‌شود. درباره مدیریت، باید بگویم که به نوبه خودم برنامه‌ریزی کنونی مدیریت را قبول ندارم. چرا باید اصرار بر جذب مربی یا بازیکن خارجی داشته باشیم؟ به جای صرف هزینه‌های هنگفت برای بازیکنان یا مربیان خارجی که گاهی هیچ آورده‌ای برای فوتبال ما ندارند، باید روی زیرساخت‌ها و جوانان سرمایه‌گذاری کنیم. اگر مدیریت با هواداران صادق باشد و بگوید که در حال ساخت زیربنایی برای آینده است، حتی اگر پنج سال نتیجه‌ای حاصل نشود، هواداران حمایت خواهند کرد اما وقتی پول‌های کلان صرف مربیان و بازیکنان خارجی می‌شود که هیچ راندمانی ندارند، زور دارد. من خودم می‌گفتم اگر قرار باشد این پول را از جیب خودتان بدهید، باز هم به سمت جذب خارجی‌ها می‌روید؟ در زمان ما، ما در مسابقات آموزشگاه‌ها دیده می‌شدیم و به تیم‌های بزرگ می‌آمدیم. اینکه بگوییم ما 8 بازیکن خارجی جذب کردیم و پرسپولیس 7 تا، پس ما برده‌ایم راه چاره نیست. اگر این همه پول را به یک فرد نابینا هم بدهید همین بازیکنان را جذب می‌کند اما برای جوانان چه کردبد، به جوانان ما هیچ بهایی نمی‌دهند. اگر به جوانان بها دهیم بهترین بازیکنان هستیم.

مربیان داخلی با پتانسیل را باید به بهترین کلاس‌های مربیگری دنیا بفرستیم

نراقی در مورد هزینه‌های جذب مربیان خارجی گفت: به‌جای این همه هزینه برای خارجی‌ها، مربیان داخلی که پتانسیل دارند را به بهترین کلاس‌های مربیگری دنیا بفرستند. آن‌ها برمی‌گردند و سال‌ها برای کشور خدمت می‌کنند. در گذشته، مربی مشهوری از آلمان به نام کرامر به ایران آمد و کلاس‌هایی برگزار کرد. یکی از شرکت‌کنندگان حشمت مهاجرانی بود و همین کلاس‌ها بود که از او یک مربی بزرگ ساخت. ما به راحتی یک بازیکن یا مربی را می‌آوریم، به او میلیاردها پول می‌دهیم و آخرش هم هیچ آورده‌ای برای فوتبال‌مان ندارد. باید بگویید که این پول‌ها، پول مردم است. بخشی از مردم ما در کشور کوچک‌ترین امکانات را ندارند اما میلیون‌ها دلار را خرج می‌کنیم برای خارجی‌هایی که نه بازده و نه تعهدی به این سرزمین دارند.

روش اعتراضی هواداران درست نیست 

او افزود: شما فرض کنید اگر مجتبی جباری که تیم را قهرمان کرده بود، بگوید برای ادامه کار سه میلیارد دلار می‌خواهد، باشگاه چرا نباید موافقت می‌کرد. اگر در مجتبی جباری این پتانسیل مربیگری را می‌بینیم پس باید به این گوهر بها بدهیم. من حرف هواداران را قبول دارم، آن‌ها می‌بینند که چیزی درست پیش نمی‌رود و عصبانی می‌شوند اما روشی که انتخاب می‌کنند به نفع باشگاه نیست. حتی اگر بهترین حرف‌ها را بزنند، با این شیوه کسی صدایشان را نمی‌شنود. باید کار حرفه‌ای انجام شود. نود درصد کار مربیگری به مسائل روحی و روانی مربوط است. مربی باید بازیکن را بشناسد و با او ارتباط برقرار کند. مربی خارجی که شناختی از فرهنگ و بازیکنان ما ندارد، نمی‌تواند این ارتباط را برقرار کند. ما جوانان شایسته‌ای داریم که اگر به آنها بها دهیم، می‌توانند بهترین نتایج را بگیرند. باید مربیان جوان را به کلاس‌های مربیگری معتبر جهانی بفرستیم تا آموزش ببینند و سال‌ها به کشور خدمت کنند.

مربی داخلی حتی از کوچک‌ترین جزئیات بازیکنانش خبر دارد 

پیشکسوت استقلال در مورد توجه به سرمایه‌های داخلی گفت: مربی داخلی می‌داند شاگردش اهل کدام شهر است، در کدام محله بزرگ شده، در کدام مدرسه درس خوانده. این شناخت، نود درصد کار مربی‌گری را جلو می‌برد. اما مربی خارجی نه زبان بلد است، نه فرهنگ می‌داند، نه ارتباط برقرار می‌کند.در چنین شرایطی، چه انتظاری از او دارید؟ مربی ایرانی دلسوز است، دلش برای موفقیت شاگردش می‌سوزد. مربی خارجی فقط برای پول آمده.ما باید تمام نیرویمان را صرف جوانان‌مان کنیم. به آن‌ها آموزش بدهیم، حمایت‌شان کنیم و از دل همین‌ها، آینده فوتبال کشور را بسازیم. این مربیان همه خوب هستند، اما باید آموزش ببینند. باید به کلاس‌های مربیگری معتبر جهانی بروند. مثلاً علی دایی، با آن همه افتخار به‌عنوان بازیکن، وقتی مربی شد، به دلیل انیکه ناگهانی سرمربی تیم ملی شد، سوخت. در دنیا، بهترین بازیکنان هم بدون گذراندن دوره‌های مربیگری اجازه فعالیت ندارند اما اینجا این موضوع جدی گرفته نمی‌شود. اگر این مربیان جوان به کلاس‌های معتبر فرستاده شوند، می‌توانند سال‌ها به فوتبال کشور خدمت کنند.  

خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج 

نراقی در خصوص استوری اعتراضی ریکاردو ساپینتو گفت: وقتی قدم اول را اشتباه بردارید تا انتها به اشتباه می‌روید. من از روز اول این انتخاب را قبول نداشتم چرا که خارجی‌ها، مسافرانی هستند که می‌آیند و می‌روند. من همچنان می‌گویم این کار غلط بود و تبعات خواهد داشت. یواش یواش تبعات آن مشخص می‌شود. در کل قدم را اشتباه برداشتیم و این کار تا ثریا می‌رود دیوار کج. 

رفتار توهین‌آمیزی با حسینی شد

او در مورد حواشی تمدید قرارداد سید حسین حسینی گفت: بازیکن را از نظر شخصیتی به صفر می‌رسانید و می‌گویید حالا بیا تمدید قرارداد کن. حسینی دیگر با این اتفاقات، به درد استقلال نمی‌خورد چرا که شخصیت او را از بین برده‌اید. برای من خیلی عجیب است که این حجم از توهین و بی احترامی به بازیکنان را می‌بینیم. من نمی‌خواهم بگویم حسینی بهترین دروازه‌بان‌ ایران است اما نسبت به بازیکنان فصل گذشته اگر بهترین نبود جزو ۳-۴ بازیکن برتر تیم بود. این چه طرز برخورد با او بود؟ بقیه بازیکنان هم وقتی این رفتار با کاپیتانشان را می‌بینند، پیش خود می‌گويند ما دیگر کجای کار هستیم. از صفر تا صد کار آن‌ها غلط است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب