درخواست مردم ایران برای محکومیت جهانی متجاوزان/ آمریکا و اسرائیل را در مجامع جهانی محکوم کنید

درخواست مردم ایران برای محکومیت جهانی متجاوزان  آمریکا و اسرائیل را در مجامع جهانی محکوم کنید
اگرچه سابقه کشور‌های اسرائیل و آمریکا پر است از تجاوز به کشور‌های مختلف و تا کنون میلیون‌ها انسان جان خود را از دست داده‌اند. اما در این مدت کدام سازمان بین‌المللی توانسته این دو کشور را بازخواست کند و جلوی جنگ افروزی آنها را بگیرد؟ این بار ایران باید این کار را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به خاک ایران که با حمایت تمام و کمال آمریکا انجام شد و در میانه جنگ خود ایالات متحده نیز مستقیما به خاک ایران حمله کرد و تاسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان را مورد حمله قرار داد، اتفاقی است که از حافظه تاریخی این مرز و بوم پاک نمی‌شود و مجامع بین‌المللی نیز نباید هرگز آن را فراموش کنند.

اولین و مهمترین کار در این خصوص شکایت رسمی ایران به مجامع بین‌المللی و درخواست غرامت از کشور‌های متجاوز است، موضوعی که از همان روز‌های ابتدایی حمله به خاک ایران مورد توجه مردم کشورمان بوده و مسئولان نظام نیز بار‌ها تاکید کرده‌اند که این تجاوز آشکار و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی و آمریکا را پیگیری خواهند کرد.

اگرچه سابقه کشور‌های اسرائیل و آمریکا پر است از این تجاوزات به کشور‌های مختلف و در خلال جنگ‌هایی که این دو کشور باعث و بانی آن بودند تاکنون میلیون‌ها انسان جان خود را از دست داده‌اند. فلسطین، لبنان، یمن، سوریه و بسیاری از نقاط خاورمیانه بار‌ها و بار‌ها آماج حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی قرار گرفته و آمریکا هم که کارنامه پرباری در آدم کشی در سراسر دنیا دارد، از غرب آسیا و کشور‌هایی مثل عراق و افغانستان و سوریه گرفته، تا شرق آسیا مثل ویتنام و ژاپن و کشور‌های اروپایی و آمریکایی همگی با حملات وحشیانه این ایالات متحده آشنا هستند، اما تاکنون کدام سازمان بین‌المللی مدعی حقوق بشر توانسته این دو کشور را بازخواست کند و جلوی جنگ افروزی آنها را بگیرد؟

نامه عراقچی به شورای امنیت

باوجود مصونیت غیرقانونی این کشور‌ها و لابی‌هایی که معمولا در سازمان‌های جهانی دارند، اما این بار کشور ما نباید کوتاه بیاید و این پیگیری را باید تا رسیدن به پاسخی درخور ادامه دهد.

یکی از این سازمان‌ها شورای امنیت سازمان ملل است که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در نامه‌ای به رئیس آن نوشت:

از آغاز تجاوز رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ که نقض فاحش بند ۴ ماده‌ی ۲منشور ملل متحد به‌شمار می‌رود، شماری از اماکن مسکونی، غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی به‌طور عامدانه هدف حمله قرار گرفته‌اند، که این امر نقض آشکار حقوق بین‌الملل تلقی می‌گردد. در حالی‌که ابعاد کامل خسارات در دست ارزیابی است، چندین بیمارستان و مرکز امدادی هدف قرار گرفته‌اند که نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه به‌شمار می‌رود، و همچنین برخی تأسیسات انرژی با هدف مختل‌سازی زندگی روزمره‌ی غیرنظامیان مورد حمله واقع شده‌اند.

تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در شهر‌های قم، اراک، نطنز و اصفهان هدف حملات رژیم اسرائیل و ایالات متحده قرار گرفته‌اند که نقض فاحش منشور ملل متحد، پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، اسناد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قطعنامه‌های آن تلقی می‌گردد.

این حملات یک‌جانبه علیه ایران ناقض شماری از قواعد بنیادین حقوق بین‌الملل می‌باشند، از جمله

حق حیات مندرج در ماده‌ی ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی

ممنوعیت بین‌المللی توسل به زور، موضوع بند ۴ ماده‌ی ۲ منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل عرفی

ممنوعیت تجاوزگری (قطعنامه‌ی شماره ۳۳۱۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد)

تعهد به عدم مداخله در امور داخلی دولت دیگر

تعهد به احترام به حاکمیت دولت دیگر.

حق ملت ایران بر تعیین سرنوشت خویش، موضوع بند ۲ ماده‌ی ۱ منشور ملل متحد و بند ۱ مشترک ماده‌ی ۱ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی.

برنامه‌های معاونت بین‌الملل قوه قضائیه

به جز این نامه بلند بالای وزیر، قوه قضائیه به عنوان ارگان اصلی پیگیری بین‌المللی تجاوزات رژیم صهیونیستی وارد عمل شد و اصغر جهانگیر سخنگوی قوه درخصوص برنامه‌های عملی برای مقابله قضائی با رژیم صهیونیستی و آمریکا توضیح داد: در خصوص انواع خسارت واردشده به جمهوری اسلامی ایران، اعم از خسارت مالی شامل منقول و غیر منقول، و خسارات جانی که مردم عزیز کشورمان متحمل شدند، اعم از کسانی که به درجه رفیع شهادت نائل شدند و یا در حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی مصدوم و مجروح شدند، جلساتی در قوه قضائیه داشتیم و همه این موارد پیگیری می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا با تأکید به بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوقی داخلی و بین‌المللی برای پیگیری حقوق مردم، اذعان داشت: در این راستا مقرر شد جلسه‌ای برای تصمیم گیری و مستندسازی موضوعاتی که مربوط به خسارات است، با حضور معاونین محترم اول قوا برگزار شود.

وی با اشاره بر لزوم هماهنگی بین قوا برای تسریع در روند جمع‌آوری مستندات، اظهار داشت: بر اساس مصوبات این جلسه، دستگاه‌های زیرمجموعه دولت که متحمل خسارت شده‌اند، نسبت به مستندسازی خسارت وارده با مسئولیت عالی‌ترین مقام مربوطه اقدام می‌کنند تا قوه قضائیه بتواند اقدامات بعدی را در دستور کار قرار دهد.

شکایت از افراد متخلف مثل گروسی

روز گذشته در خلال برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی نیز حجت‌الاسلام مظفری معاون قضایی قوه قضائیه در رابطه با طرح شکایت از آمریکا و اسرائیل در مجامع بین‌المللی عنوان کرد: اخیراً بخش‌هایی از قوه قضائیه از جمله معاونت حقوق بین‌الملل در مقام مستندسازی این جنایت‌ها هستند تا در مجامع بین‌المللی با تقدیم دادخواست برای جبران خسارت مادی و معنوی ناشی از تجاوز وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونیستی اقدام کنند.

وی در مورد احتمال اقدام قضایی برای محاکمه قضایی گروسی هم گفت: این موارد مربوط می‌شود به بخش بین‌المللی که آن هم در دست بررسی است. وقتی ایشان با اقدامات فریبکارانه و گزارش مزورانه مقدمات این جنایت را فراهم کرد باید حالا پاسخگو باشد.

حجت‌الاسلام مظفری در پاسخ به خبرنگار آنا در خصوص امیدوار بودن به نتیجه‌بخشی شکایت از آمریکا در مجامع بین‌المللی هم اظهار کرد: سابقه اقدامات نهاد‌های بین‌المللی نشان داده که هیچوقت در جهت احقاق حق مظلومین اقدام موثری انجام ندادند، اما در عین حال ما این کار را به عنوان یک وظیفه حقوقی انجام می‌دهیم.

شکی در این نیست که در جنگ ۱۲ روزه علیه کشور ما ایالات متحده و رژیم صهیونیستی جنایت‌های ریز و درشت فراوانی انجام دادند و باید بابت تمام این جنایت‌ها به مجامع بین‌المللی و مردم دنیا پاسخ دهند و خسارات مادی و معنوی که به خاک و ملت ایران وارد کردند را نیز جبران کنند. کشور ما نیز در این خصوص نباید کوتاه بیاید و تا حصول نتیجه و محکوم کردن این دو کشور در دادگاه‌های بین‌المللی تلاش کند. این درخواستی است که همه مردم ایران دارند و امیدواریم روزی برسد که هر متجاوزی به سزای اعمال شنیع خود برسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب