استقبال دانشجویان دکتری از طرح دستیار آموزشی در دانشگاه آزاد مازندران

محمد فارسی معاون باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به اهمیت تربیت استادان آینده اظهار کرد: یکی از اهداف کلیدی دوره دکتری، تأمین نیروی انسانی متخصص برای نظام آموزش عالی است که دانشگاه آزاد اسلامی این مأموریت را با جدیت دنبال میکند.
وی افزود: در کنار ارتقای تخصص علمی، انتقال مهارتهای معلمی از منظر علوم تربیتی نیز امری ضروری است که غالباً در فرآیند استادپروری مغفول مانده است.
فارسی تأکید کرد: آموزش این مهارتها صرفاً از مسیر تمرین و تجربه ممکن است و دانشجویی که تاکنون فرصت تدریس نداشته باشد، نمیتواند استاد توانمندی شود. از همین رو، دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به ظرفیت گسترده آموزشی خود در دورههای کاردانی و کارشناسی، طرح ویژه مدرسی را با عنوان «دستیار آموزشی» برای دانشجویان دکتری طراحی و اجرا کرده است.
وی افزود: تجربه جهانی نشان میدهد که حضور دانشجویان دکتری در فرآیند آموزش، بخش جداییناپذیر از تربیت علمی در دانشگاههای معتبر دنیاست؛ موضوعی که در دانشگاههای برتر داخلی نیز در حال پیگیری است.
معاون باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد مازندران خاطرنشان کرد: ثبتنام برای شرکت در پنجمین دوره این طرح از ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز شده و تا ۱۶ تیر ادامه دارد. این طرح با استقبال چشمگیری مواجه شده، بهگونهای که تاکنون بیش از ۱۵۰۰ دانشجوی دکتری از استان مازندران در این برنامه ثبتنام کردهاند که از این تعداد، ۴۵۰ نفر مربوط به واحد ساری هستند.
به گفته فارسی، مجموع متقاضیان تدریس در این فراخوان در واحدهای مختلف استان به بیش از ۲۰۰۰ نفر رسیده که بالغ بر ۵۰۰ نفر از آنان، متقاضی تدریس در واحد مرکز استان (ساری) هستند.
وی با بیان اینکه پذیرفتهشدگان در این طرح با عنوان دستیار آموزشی (Teaching Assistant) در کلاسهای دانشگاهی حضور خواهند یافت، توضیح داد: این افراد با نظارت استاد پشتیبان، فرصت تجربه واقعی تدریس، انتقال مفاهیم و تعمیق دانش تخصصی را پیدا کرده و میتوانند از تسهیلاتی همچون کاهش شهریه دکتری بهرهمند شوند.
فارسی هدف اصلی اجرای این طرح را ارتقای سطح آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی عنوان کرد و افزود: دانشجویان دکتری با مشارکت در این طرح، ضمن آمادهسازی برای نقش آینده استادی، به ارتقای کیفی دورههای کارشناسی و کاردانی نیز کمک میکنند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی مازندران بیان کرد: این طرح زمینهای را فراهم میآورد تا دانشجویان دکتری توانمند، بهتدریج جایگزین استادان حقالتدریس شوند و دانشگاه از ظرفیتهای داخلی خود برای آموزش بهرهبرداری کاملتری داشته باشد.
انتهای پیام/