پیوند عمیق ملت ایران با عاشورا، حقیقتی انکارناپذیر

پیوند عمیق ملت ایران با عاشورا، حقیقتی انکارناپذیر
نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با تأکید بر پیوند دیرینه ملت ایران با مکتب اهل بیت(ع)، عاشورا را نه فقط یک واقعه تاریخی؛ بلکه ستون هویت ایمانی، فرهنگی و انقلابی ملت ایران دانست.

حجت‌الاسلام سیدابوالحسن فاطمی، نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در مراسم عزاداری ایام شهادت سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین(ع) که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد با اشاره به کتاب«دو قرن سکوت» اثر عبدالحسین زرین‌کوب اظهار کرد: مطالعه این کتاب نشان می‌دهد که برخلاف تصور سطحی برخی از نویسندگان و جریان‌های معاصر، ایرانیان پس از ورود اسلام، دچار انفعال یا سکوت نشدند؛ بلکه با آگاهی، بینش و اختیار، این دین را پذیرفتند و آن را با روح و فرهنگ خود درآمیختند.

وی با اشاره به اینکه قیام سیدالشهدا(ع) فقط متعلق به یک قوم یا زمان خاص نیست، عنوان کرد: ملت ایران از همان سده‌های نخست پس از عاشورا با حرکت امام حسین(ع) پیوند خورد و نقش‌آفرینی مردم ایران در نهضت‌های انتقامی و عدالت‌خواهانه پس از کربلا، مانند قیام مختار و توابین، نمونه‌ای از آن همراهی تاریخی است. ایرانیان نه فقط در عاشورا غایب نبودند؛ بلکه در تداوم عاشورا، همدل و پیشگام بودند.

امام جمعه شهرکرد افزود: بسیاری از سردمداران مبارزه با ظلم اموی و عباسی از سرزمین ایران برخاسته‌اند؛ کسانی که پیام عدالت‌خواهی امام حسین(ع) را دریافت کرده و آن را با ظلم‌ستیزی تاریخی ایرانیان گره زدند.

فاطمی با تأکید بر اینکه ملت ایران از دل فرهنگ زرتشتی و کهن خود، روح آزادگی و عزت را با آموزه‌های اسلام ناب محمدی پیوند زدند، ادامه داد: اسلام، فقط آئین عبادی نبود؛ بلکه با ورود به ایران، ظرفیت‌های علمی، فرهنگی، تمدنی و اخلاقی ایرانیان را شکوفا کرد. حاصل این پیوند، تمدن بزرگ اسلامی–ایرانی شد که در دوران‌هایی، الگوی رشد و پیشرفت برای جهان اسلام و فراتر از آن بوده است.

پیوند عمیق ملت ایران با عاشورا، حقیقتی انکارناپذیر

وی با اشاره به خطر تحریف تاریخ و هویت اسلامی–ایرانی تصریح کرد: برخی تلاش دارند تا القا کنند که اسلام با شمشیر وارد ایران شد یا ایرانیان از روی ناچاری به آن تن دادند؛ در حالی‌که متون مستند تاریخی و تحلیل متفکرانی مانند زرین‌کوب، به‌روشنی اثبات می‌کند که انتخاب اسلام، انتخابی عقلانی، ایمانی و از روی بصیرت بود.

امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه هویت امروز ملت ایران بدون عاشورا و اسلام، قابل درک نیست، توضیح داد: قیام امام حسین(ع) نه فقط وجدان شیعی؛ بلکه وجدان تاریخی ملت ایران را بیدار کرد. این بیداری در نهضت مشروطه، قیام تنباکو، نهضت ملی شدن نفت و به‌ویژه در انقلاب اسلامی به اوج خود رسید.

این استاد حوزه و دانشگاه نسل جوان را به بازخوانی دقیق تاریخ اسلام و ایران فراخواند و گفت: شناخت تاریخ واقعی و نه تحریف‌شده، ما را در برابر امواج شبهه، نفوذ فرهنگی و تحریف هویت مقاوم می‌سازد. جوانان باید بدانند که ریشه عزت و استقلال امروز ایران، در همان پیوند آگاهانه با عاشورا و اسلام راستین نهفته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب