مقاومت؛ ستون تمدن نوین اسلامی در برابر سلطه جهانی

به گزارش خبرنگار آنا، پیشنشست علمی همایش ملی «ما و غرب» با موضوع «دکترین مقاومت و نقش نهضتهای دینی در مبارزه با سلطه و استعمار در ایران با تأکید بر سلطهگری آمریکا» در راستای تبیین علمی مفاهیم کلیدی مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد، مقدمهای بر همایش ملی «ما و غرب» بود که قرار است ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به همت مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری برگزار شود.
عبدالکریم شاحیدر پژوهشگر حوزه حقوق بینالملل در این نشست با تأکید بر اینکه «مقاومت یک واکنش مقطعی نیست؛ بلکه یک راهبرد تمدنی و ایمانی در برابر سلطه و استکبار جهانی است»، اظهار کرد: دکترین مقاومت در منظومه فکری رهبر انقلاب، بنیانی بوده برای حفظ عزت و هویت امت اسلامی و ستون اصلی تمدن نوین اسلامی.
وی با اشاره به نقش نهضتهای دینی در ایران معاصر، افزود: از مشروطه تا نهضت ملیشدن نفت و در نهایت انقلاب اسلامی، همواره پیوندی عمیق میان دیانت و مقاومت برقرار بوده است. مقاومت در ایران، چهرهای مردمی، ایمانی و ضد استعماری دارد.
پژوهشگر حوزه حقوق بین الملل به بیان مؤلفههای اصلی دکترین مقاومت پرداخت و بیان کرد: صبر، بصیرت، هدفمندی، پذیرش سختیها و امیدواری، ارکان مقاومت در نگاه اسلامیاند. انسانی که به هدفی متعالی، زیرا رضایت الهی و دفاع از کرامت انسانی چشم دارد در برابر فشارها نمیشکند؛ بلکه تقویت میشود.
شاحیدر با اشاره به ضرورت برنامهریزی برای نهادینهسازی فرهنگ مقاومت در لایههای مختلف جامعه، به عنوان راهبرد سیاسی و مکتب انسانی، ایمانی و تمدنی، عنوان کرد: مقاومت صرفاً موضوع نظامی نیست؛ بلکه باید به عنوان ساختار چند لایه در حوزههای علمی، فرهنگی، روانی و سیاسی نیز بازتعریف کرد تا توان بازدارندگی جامع و انسجام امت اسلامی تقویت شود.
این استاد حوزه حقوق بینالملل در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: دکترین مقاومت، بیمه کننده امنیت، وحدت و عزت ملتهاست. اگر دشمن موفق شود این حلقه را بشکند، بلافاصله وحدت و هویت ملت را هدف قرار میدهد. به همین دلیل، رهبر انقلاب بارها بر لزوم هوشیاری، صبر آگاهانه و بصیرت تأکید کردهاند.
انتهای پیام/