سرقت ۵۰۰ میلیون تومانی نظافتچی از منازل/ تحقیرم کردند و من دست به دزدی زدم!

سرقت ۵۰۰ میلیون تومانی نظافتچی از منازل  تحقیرم کردند و من دست به دزدی زدم!
نظافتچی سارق گفت: طلا‌هایی که از خانه‌های مردم برمی‌داشتم را چون فاکتور نداشت با قیمت کمتری نسبت به بازار می‌فروختم و در این مدت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به دست آوردم. این پول را هم خرج مشکلات زندگی‌ام کردم!

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پلیس آگاهی تهران بزرگ، در روز‌های پایانی تیر ماه تعدادی زیادی از سارقان پایتخت را دستگیر کرد، سارقانی که اکثرشان سابقه‌دار بودند و در میانشان هم سارق خودرو و موتورسیکلت وجود داشت، هم گوشی قاپ و سارقان مسلح لوازم منزل.

اما در میان دستگیرشدگان دو پرونده خاص وجود داشت، پرونده‌هایی که سارقان آنها دو خانم نظافتچی بودند. کسانی که مردم با دست خود به خانه‌هایشان دعوت کردند و این افراد سودجو هم از اندک فرصتی که در خانه‌ها داشتند نهایت استفاده را بردند هرکدام به نحوی دست به دزدی زدند.

تحقیرم کردند و من دست به دزدی زدم!

یکی از سارقان که خانمی چهل ساله بود، در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا دلیل این سرقت را تحقیر شدن از جانب یکی از صاحب‌خانه‌ها عنوان کرد و گفت: من در خانه‌ای کار می‌کردم که به ناحق به من تهمت دزدی زدند. واقعا نمی‌دانم در آنجا چه اتفاقی افتاده بود ولی خیلی عصبانی بودم که به من با وجود اینکه صادقانه کار می‌کردم تهمت زدند. بعد از کار در آن خانه و تجربه تلخی که داشتم چند اشتباه در خانه‌های بعدی انجام دادم.

وی با اشاره به جزئیات سرقت‌هایی که انجام داده بود، توضیح داد: از یک خانه شمش طلای کوچکی برداشتم و از یک خانه دیگری هم به اندازه یک مشت طلا برداشتم و در پلاستیک ریختم، از خانه مشتری دیگری هم کتابی نفیس و قدیمی برداشتم. البته هیچکدام از این اموال را نفروختم و پلیس همه آنها را ضبط کرد.

این زن که پیش از این هم سابقه‌ای نداشت توضیح داد: نیت من خالی کردن عقده درونی‌ام بود. من وقتی صادقانه کار می‌کردم و دیدم به جای تشکر از کارم من را تحقیر می‌کردند، حقوقم را دیر می‌ریختند، به کارم ایراد می‌گرفتند، دست به این کار زدم. در حقیقت فشار عصبی باعث شد این کار را بکنم.

وی در پایان سخنانش با ابراز ندامت از کاری که انجام داده توضیح داد: من با خودم گفتم یک بار این کار را انجام دهم تا دیگر این آدم‌ها کارگران نظافتچی را اذیت نکنند، اما حالا پشیمانم و صد بار به خودم گفتم کاش این کار را نمی‌کردم.

سرقت ۵۰۰ میلیون تومانی نظافتچی از منازل/ تحقیرم کردند و من دست به دزدی زدم!

شمش طلای دزدیده شده توسط نظافتچی از منزل یکی از شهروندان

نظافتچی با موجودی ۵۰۰ میلیون تومانی!

خانم دیگری به همین جرم دستگیر شده داستان جالب‌تری دارد. او با نیت از پیش تعیین شده وارد خانه مردم می‌شد و علاوه بر دزدی لوازم با ارزش صاحب خانه، مدارک هویتی آنها را نیز سرقت می‌کرد و با ساخت حساب کاربری فیک در شرکت‌های کارگری، این بار با نام و هویت صاحبخانه قبلی به خانه جدید می‌رفت و دزدی می‌کرد تا به این ترتیب پلیس را سردرگم کند.

این خانم ۲۶ ساله که او نیز سابقه‌دار نیست درخصوص روش کارش گفت: به نیت سرقت طلا و لوازم با ارزش به عنوان نظافتچی به منزل مردم می‌رفتم و یکی دو بار این کار را انجام دادم و هربار کارت ملی صاحبخانه را برمی‌داشتم و دفعات بعدی را با هویت جدید کار می‌کردم. وی افزود: من دو سال است که کار خدماتی در منازل انجام می‌دهم و هیچ سابقه‌ای ندارم. چون نیاز مالی شدیدی داشتم دست به این کار زدم و نه شریک جرمی داشتم و نه کس دیگری همراهم بود. مدارک شناسایی مردم را که برمی‌داشتم در سایت‌های خدماتی ثبت نام می‌کردم و خانه بعدی را سرقت می‌کردم. فقط در سه چهار ماه اخیر این کار را انجام دادم، چون مشکلات فراوانی که داشتم به روح و روانم فشار آورده بود و مجبور شدم.

وی که در حال حاضر چهار شاکی دارد در پایان سخنانش درخصوص مقدار پولی که از این طریق به دست آورده گفت: طلا‌هایی که از خانه‌ها برمی‌داشتم را، چون فاکتور نداشت با قیمت کمتری نسبت به بازار می‌فروختم و در این مدت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به دست آوردم. این پول را هم خرج مشکلات زندگی‌ام کردم!

این قبیل موارد شاید زیاد نباشد، اما همین تعداد نیز برای امنیت روانی جامعه به شدت آسیب‌زا است. در رابطه با همین پرونده‌ها و چگونگی برخورد مردم در چنین شرایطی با سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ نیز گفت‌و‌گو کردیم.

استعلام از پلیس ۱۰+

سردار گودرزی در توصیه‌هایی به مردم گفت: شهروندان زمانی که قصد استفاده از خدمات نظافتچی‌ها را دارند از پلیس ۱۰+ استعلام بگیرند و ببینند این فردی که قرار است برای نظافت به منزل آنها بیاید، سابقه‌دار است یا خیر؟ ما نیز در اسرع وقت جواب استعلام آنها را می‌دهیم تا گرفتار چنین مشکلاتی نشوند. از طرف دیگر حتما مشخصات هویتی که از طرف فرد ارائه شده را بررسی کنند و ببینند چهره و عکس روی کارت مطابقت دارد یا کارت جعلی است؟

وی افزود: برخی کار‌های مراقبتی دیگر را نیز مردم باید در خانه‌هایشان انجام دهند. مثلا تلفن و آدرس خانه این افراد را داشته باشند و حتی‌المقدور از افرادی خدمات بگیرند که نسبت به آنها از قبل شناخت دارند.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت در پایان گفت: در داخل خانه هم اشیا قیمتی نباید باشد یا اگر هم بود نباید در دسترس باشد، چون شرایط اقتصادی به گونه‌ایست که ممکن است این افراد وسوسه شوند دست به سرقت بزنند. مردم باید به این موارد دقت داشته و از حوادث پیشگیری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب