جلالی در گفت‌و‌گو با آنا

قانون‌گذاری برای بحران‌های کوتاه‌مدت آب پاسخ‌گو نیست/ جلوی بارگذاری‌های جدید باید گرفته شود

قانون‌گذاری برای بحران‌های کوتاه‌مدت آب پاسخ‌گو نیست  جلوی بارگذاری‌های جدید باید گرفته شود
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون‌گذاری برای بحران‌های کوتاه‌مدت آب پاسخ‌گو نیست؛ گفت: نباید بارگذاری جدید انجام دهیم و انتظار داشته باشیم دولت آب را تأمین کند، چون منابع آبی کم داریم.

«محمد جلالی» در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا ضمن اشاره به وضعیت منابع آبی کشور گفت: نقش قانون‌گذاری در شرایط فعلی کشور، به‌ویژه برای مسائل کوتاه‌مدت، کاربرد مؤثری ندارد و تمرکز مجلس باید بر تقویت بعد نظارتی باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: برنامه هفتم انتقال آب از یک حوضه آبریز یا آبخیز به حوضه دیگر را جز برای مصارف شرب ممنوع کرده است. این یکی از نقش‌های مجلس است که مانع از اجرای چنین طرح‌هایی شود. البته وزارت نیرو اکنون برنامه‌ای برای انتقال آب بین حوضه‌ای ندارد.

نماینده محلات و دلیجان در مجلس ادامه داد:  ما نمایندگان مجلس باید کمک کنیم که بارگذاری‌های جدید اتفاق نیفتد. نباید از وزارت نیرو توقع تخصیص آب جدید داشته باشیم، چون منابع آبی نداریم یا کم داریم. اینکه بارگذاری جدید انجام دهیم و انتظار داشته باشیم دولت آب را تأمین کند، منطقی نیست.

جلالی با تأکید بر ضرورت بهره‌وری در مصرف آب و اجرای الگوی کشت گفت: مجلس می‌تواند از طریق وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو، بر رعایت الگوی کشت و افزایش نرخ بهره‌وری آبیاری تمرکز کند. این اقدام می‌تواند با ایجاد شبکه‌های آبیاری تحت فشار و تخصیص به‌موقع اعتبارات بودجه ۱۴۰۴ محقق شود.

وی افزود: در قوانین بودجه سالانه این نکته آمده که برای مصرف کشاورزی باید به سمت کشت فشرده یا گلخانه‌ای برویم. یعنی محصولات پرمصرف مثل سبزیجات یا صیفی‌جات بهتر است به‌صورت گلخانه‌ای تولید شوند و منابع آب صرف محصولات استراتژیک، کم‌آب‌بر و دارای توجیه اقتصادی شود.

نماینده مجلس خاطرنشان کرد: واقعیت این است که اقلیم‌ها و فرهنگ‌ها در مناطق مختلف کشور متفاوت است و موضوعاتی مثل واردات و صادرات هم در اجرای الگوی کشت تأثیرگذارند. در نهایت باید به‌سمت اقتصاد کشاورزی و اقتصاد کالاهای اساسی حرکت کنیم و از کشت محصولات پرآب‌بر که  از نگاه ملی بدون صرفه اقتصادی است فاصله بگیریم.

وی در پایان گفت: واقع‌بینی در این حوزه ضروری است. هم من بعنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و هم دولت باید از شعار دادن پرهیز کنیم و بدون متهم کردن یکدیگر، با هماهنگی ملی میان دولت، مجلس و کشاورزان به‌سمت اقتصاد کشاورزی مناسب‌تر و استفاده از تکنولوژی‌های برتر و دانش بنیان برای تولید بیشتر و مصرف آب کمتر حرکت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب