در گفت‌و‌گو با آنا

رحیمی دشتلویی: مجلس باید انتشار مقالات نخبگان در مجلات خارجی را چارچوب‌دار کند

رحیمی دشتلویی: مجلس باید انتشار مقالات نخبگان در مجلات خارجی را چارچوب‌دار کند
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر از لحاظ قانونی چارچوبی برای انتشار مقالات نخبگان وجود ندارد بنابراین باید مجلس شورای اسلامی آن را چارچوبه‌دار کند.

به گزارش خبرگزاری آنا، انتشار بی در و پیکر مقالات علمی نجبگان کشور در مجلات خارجی مدت هاست که با انتقاد‌هایی مبنی بر مخاطرات امنیتی و جانی روبروست.  

رمضان رحیمی دشتلویی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا با تقسیم بندی مقالات از لحاظ حساسیت امنیتی تصریح کرد: ما در دنیا دو جور مقاله داریم؛ یکی مقالات علمی در رابطه با علوم طبیعی یا انسانی است که این موارد مشکلی ندارد که چاپ بشوند و به هر جهت در دنیا امر رایجی است، اما بایستی مقالاتی را که در زمینه امنیتی و دفاعی است و ملاحظاتی نیاز دارد که انجام شود، دسته بندی کرد.

وی افزود: بنابراین نمی‌توان درباره همه مقالات یک رویکرد داشت و اتفاقاً یکی از مباحثی هست که بایستی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری هم طرح و بررسی شود که مقالات نخبگان ما در خصوص صنایع نظامی، دفاعی و امنیتی در مجلات خارجی چاپ نشوند.

رحیمی دشتلویی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس به این قضیه ورود کرده یا خیر خاطرنشان کرد: در حال حاضر از لحاظ قانونی چارچوبی برای این کار وجود ندارد و هیچ ممانعتی در این زمینه وجود ندارد بنابراین باید مجلس شورای اسلامی آن را چارچوبه‌دار کند.

وی در پاسخ به این پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا اطلاعات شخصی و علمی برخی دانشمندان ما که نخبه هسته‌ای هستند به صورت عمومی منتشر نمی‌شود، بیان کرد: قضیه نخبگانی که  در حال همکاری و استخدام هستند فرق می‌کند، چون درباره این دست از دانشمندان ملاحظات حفاظتی و رده بندی وجود دارد ولی نخبگانی هم هستند در سطح جامعه اعم از دانشجویان یا افراد دیگر که دارای مدارک مرتبط با این موضوعات هستند و مقالاتی رو منتشر می‌کند. ضروری است مقالات علمی این افراد را هم طبقه‌بندی کنیم، اما متاسفانه ما الان این چارچوب را نداریم یعنی نخبگانی داریم که در زمینه دفاعی یا نظامی استعداد‌هایی دارند و در این زمینه مقالاتی را منتشر می‌کنند و هیچ کدام از مسئولین ممکن است از این موضوع اطلاعی هم نداشته باشند؛ برای اینها باید راهکاری پیدا کنیم.

این نماینده مجلس در پایان با بیان اینکه انتشار مقالاتی درباره علوم طبیعی و علوم عمومی که آسیبی ندارد اتفاقاً امر پسندیده و خوبی هم هست، گفت: کشور‌های خارجی هم عمدتا این کار را می‌کنند، اما در مورد برخی علوم خاصی که حالا یا به عنوان برند کشورشان هست یا صنایع دفاعی و نظامی شان، ما ندیده‌ایم که آنها این کار را انجام بدهند؛ بنابراین ما نیز بایستی ملاحظات را رعایت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب