15:15 29 / 04 /1404
مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری از حمایت همه‌جانبه از دانش‌بنیان‌ها:

جبران خسارت جنگ تحمیلی و حمایت با اعتبار مالیاتی در برنامه‌های معاونت علمی است

جبران خسارت جنگ تحمیلی و حمایت با اعتبار مالیاتی در برنامه‌های معاونت علمی است
محمد مهدی کرامتی مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان، حمایت از واحدهای آسیب‌دیده از جنگ، اولویت‌بخشی به اقلام راهبردی حوزه سلامت و تصویب سه طرح کلیدی توسعه زیست‌بوم نوآوری با بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی را از برنامه‌های حمایتی معاونت علمی دانست.

محمد مهدی کرامتی، مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی، با اشاره به آسیب‌های وارده به واحد‌های صنعتی در طول جنگ ۱۲ روزه، اظهار داشت: برخی از واحد‌های صنعتی در طی جنگ تحمیلی دوازده روزه، به صورت کلی یا جزئی آسیب‌هایی را متحمل شدند و همین امر باعث شده دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های ویژه‌ای را در این راستا طراحی کنند.  

کرامتی افزود: در پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های مختلف نیز برنامه‌های خود را در این زمینه، ارائه کرده‌اند. لازم به ذکر است که صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری معاونت علمی برنامه ویژه‌ای برای شرکت‌های آسیب‌دیده نیز طراحی کرده‌اند.

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: برخی از این آسیب‌ها به‌صورت مستقیم بوده، یعنی خود منطقه و محدوده کارگاه یا کارخانه آسیب دیده‌اند که تعداد محدودی از شرکت‌ها را شامل می‌شود. این شرکت‌ها خسارت‌های سنگینی دیده‌اند و با روش‌های خاصی از جمله کمک‌های بلاعوض و وام‌های کم‌بهره مورد حمایت قرار خواهند گرفت. برخی دیگر نیز به‌صورت غیرمستقیم آسیب دیده‌اند که برای آنها نیز حمایت‌هایی از جمله تمهیداتی مانند استمهال وام‌ها یا تسهیل‌گری‌های دیگر در نظر گرفته شده است..

حمایت از اقلام راهبردی حوزه سلامت

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری، به دومین موضوع مطرح شده در پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: به موجب بند «الف» و «ب» ماده یک قانون جهش تولید دانش‌بنیان باید اقلام راهبردی را در حوزه‌های مختلف شناسایی و حمایت کنیم. ما اقلام را به صورت سالیانه از دستگاه‌های مختلف دریافت، تجمیع و منتشر می‌کنیم، اما قرار بر این بود که غیر از آن فعالیتی که به صورت عمومی انجام می‌شود در حوزه‌های خاص این اقلام، غربال‌گری شوند.

به گفته کرامتی، در این جلسه، برای اولین‌بار کار غربال‌گری اقلام اولویت‌دار حوزه سلامت شامل تجهیزات، ملزومات پزشکی و فرآورده‌های دارویی و نهایی‌سازی حمایت ویژه از آنها، با حضور ذی‌نفعان مختلف از وزارت صمت، وزارت بهداشت، معاونت علمی و سازمان غذا و دارو انجام شد.

وی همچنین تصریح کرد: پیش از این نیز کار تحقیقی انجام، با همه ذی‌نفعان مشورت و لیست تهیه شده بود و نهایتاً به‌صورت مشروط تصویب شد.

تصویب سه طرح سرمایه‌گذاری توسعه زیست‌بوم نوآوری

در نشست اخیر کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان، همچنین مصوبه‌ای مهم در خصوص طرح‌های سرمایه‌گذاری با هدف توسعه زیست‌بوم نوآوری ابلاغ شد. بر اساس این مصوبه که بر اساس بند «ت» ماده (۱۱) قانون جهش تولید دانش‌بنیان و با هدف بهره‌مندی شرکت‌ها از مزایای اعتبار مالیاتی تدوین شده است سه طرح کلیدی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان ابلاغ شد.

کرامتی راه‌اندازی «مرکز نوآوری و شتاب‌دهی تحول دیجیتال صنعت فولاد» در دانشگاه تهران را نخستین طرح کلیدی این مصوبه دانست و از تأمین سرمایه‌گذاری ۱۱۱۹.۳ میلیارد ریالی برای این طرح خبر داد.  

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان معاونت علمی،  همچنین با تشریح جزئیات دو طرح «توسعه زیست‌بوم نوآوری» در دانشگاه صنعتی اصفهان، به تصویب و راه‌اندازی آزمایشگاه توسعه صنعت ۰/۴ و آزمایشگاه امنیت سایبری اشاره کرد. این طرح‌ها که با هدف تقویت فناوری‌های نوین و امنیت سایبری تدوین شده‌اند، از مزایای اعتبار مالیاتی موضوع قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
رسپینا
گوشتیران
قالیشویی ادیب