تحول در سرمایهگذاری شهری؛ ۶ پروژه راکد پس از ۸ سال فعال شد

به گزارش خبرگزاری آنا، نوید خاصهباف در سیصد و چهل و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سال سرمایه گذاری برای تولید»، اظهار کرد: برنامه عملیاتی ما بر اساس شعار سال و در ۱۵ محور پیش بینی شده است.
وی افزود: جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی و سرمایه پذیری سازمان یکی از محورهاست؛ در مناطق مختلف فرصت ها و سرمایه گذاران را احصا کرده ایم. موضوع دوم ما جذب سرمایه پذیری است که اهداف کمی آن پیش بینی شده است.
خاصه باف با اشاره به جذب سرمایه خرد و ایجاد صندوق پروژه در همین راستا، خاطرنشان کرد: اولین اقدامات در این محور شهریورماه انجام خواهد شد. یکی دیگر از محورها مردمی سازی بودجه و گذر از روش سنتی بودجه و استفاده از ظرفیت های خاص و استارت آپ ها و تأمین مصالح با ابزارهای نوین و همچنین ورود به سرمایه گذاری برای تولید در مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه پایش و کنترل و نظارت پروژه های مشارکتی یکی دیگر از محورها به شمار می رود، یادآور شد: پروژه هایی به بن بست خورده بود که با حمایت شورا و شهرداری، اغلب پروژه ها به سمت حل شدن رفت.
خاصه باف با اشاره به رفع موانع پروژه ها با همکاری شورای شهر و ایجاد ماده ۲۵ سند جامع سرمایه گذاری، گفت: در همین راستا ۶ پروژه به ارزش ۳۰ همت پس از هشت سال راکد ماندن، حل شد.
وی همچنین تصریح کرد: بسترسازی سیستمی و شفاف سازی از دیگر محورهاست و انتشار اطلاعات مورد نیاز برای بهره مندی مدیران، شورا و مردم در همین زمینه صورت گرفته است. ارتقاء توان تخصصی نیروها و برگزاری دوره های آموزشی نیز در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران به توانمندسازی نیروهای انسانی در حوزه سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: آگاه شدن مردم به مولدسازی توسط شهرداری و مزایای آنها در مشارکت با مدیریت شهری از دیگر محور برنامه ها به شمار می رود.
با هر درآمدی مردم را صاحب ملک خواهیم کرد
وی با اشاره به انتشار اوراق مشارکت و تأسیس نهاد مالی جدید در شهرداری تهران و مشارکت در توسعه شهری از طریق سرمایه گذاری مستقیم، تصریح کرد: پنج موضوع اساسی در ایجاد صندوق مدنظر است. باتوجه به رویکرد شهردار تهران، با هر درآمدی مردم را صاحب ملک خواهیم کرد که هم سرمایه در برابر تورم بیمه شود و هم در مدت مشخصی بتوانند صاحب ملک شوند. در بازارهای ثانویه توکن های خریداری شده در مسیری شفاف قابل خرید خواهد بود.
اجرای صندوق اسمارت شهر با پس اندازهای تدریجی
خاصه باف با بیان اینکه با ایجاد صندوق ها مسیر با سرمایه گذاران به صورت شفاف دنبال خواهد شد، خاطرنشان کرد: صندوق اسمارت شهر با پس اندازهای تدریجی اجرایی می شود. برنامه هایی به صندوق ذخیره ارائه می دهیم که مولدسازی انجام شود و مشمول ارزش افزوده بیشتری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: بعضی از کسب و کارها در حوزه اجتماعی و دانش بنیان احصا و از طریق مردم تأمین مالی خواهد شد. صندوق نیکوکاری برای امور اجتماعی نیز در دستور کار قرار گرفته است. از بانک های موجود ظرفیت سازی می کنیم که این صندوق ها ایجاد شود.
درآمد سازمان سرمایهگذاری در سال گذشته ۴۲۰ درصد نسبت به برنامه محقق شده است
خاصه باف با بیان اینکه درآمد سازمان در سال ۱۴۰۰ نسبت به برنامه ۴۳ درصد، در سال ۱۴۰۱ به میزان ۰.۳ درصد، سال ۱۴۰۲ میزان ۱۲۶ درصد و سال ۱۴۰۳ میزان ۴۲۰ درصد محقق شده است، خاطرنشان کرد: این موفقیت حاصل همکاری بخش های مختلف و شهرداران است.
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران با اعلام اینکه چالش های برخی پروژه ها با همکاری هیئت های اندیشه ورز بررسی شد، اظهار کرد: پروانه ساخت منشأ و نبود مالکیت عرصه و مشکلات قراردادی از جمله چالش های پیش از انعقاد قرارداد با سرمایه گذاران بوده است. تجربه کافی در سازمان وجود نداشته و باعث این مشکلات شده؛ کمااینکه پروژه های موفق نیز اجرایی شده است.
انتهای پیام/