تهدید جدی محیطزیستی در گیلان؛ گردشگران ۲۰ روز ۸ هزار تن زباله تولید کردند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هادی حقشناس صبح امروز (پنجشنبه) در اختتامیه جشنواره فرزند ایران، قهرمان زمین که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان برگزار شد با بیان اینکه مشکلات محیط زیست و پسماند در گیلان به یک معضل مبدل شده است، اظهار کرد: متاسفانه گیلان به لحاظ محیط زیستی با تهدید جدی مواجه است که در این زمینه نیازمند توجه ویژه از سوی مراجع ملی است.
وی مشکلات حوزه محیط زیست را مسئله نخست گیلان دانست و گفت: روزانه پسابهای صنعتی و دیگر پسابها وارد دو رودخانه زرجوب و گوهررود شده و سپس از طریق رودخانه پیربازار وارد تالابهای استان و بینالمللی انزلی میشود که این تالابرا رو به نابودی کشانده است.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به مدیریت صحیح مدیریت پسماند در استان بیان کرد: در ۲۰ روز گذشته ۸ هزار تن زباله گردشگر در گیلان تولید شده است که به این آمار در تابستان و هر تعطیلی افزوده میشود ولی با این حال ۵۰ درصد زباله گیلان که اغلب خشک است در لاکان تفکیک شده و همچنین کمپوست زبالهتر نیز انجام میشود ولی در بخش ریجکت با مشکلاتی مواجه هستیم.
حقشناس با بیان اینکه مدیریت پسماند تنها از دو روش دفع یا دفن امکان پذیر است، عنوان کرد: امکان دفن زباله در استان وجود ندارد، زیرا به دلیل بالابودن سطح آبهای زیر زمینی، شیرابه زباله وارد آبهای زیرزمینی شده و محیط زیست استان را با مخاطره رو به رو میکند، لیکن بخشی از زباله استان باید به کود و کمپوست تبدیل میشود؛ بنابراین تکلیف دو سوم از زباله مشخص و باید برای مابقی با احداث و تفکیک زباله از مبدأ، آن را ساماندهی کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با درخواست از تشکلهای زیستمحیطی در خصوص معرفی مکانی مناسب برای دفن زبالههای (ریجکتی) استان بیان کرد: در این زمینه آماده پذیرش پیشنهادات تشکلهای زیستمحیطی و معرفی مکانی مناسب جهت دفن پسماند هستیم.
وی با اشاره به نقش تفکیک زباله از مبدأ در تمامی شهرهای گیلان گفت: تفکیک زباله از مبدأ میتواند بسیاری از مسائل حوزه پسماند را حل کند از این رو باید شهرداران این حوزه را جدی بگیرند.
استاندار گیلان با بیان اینکه همگان برای مدیریت پسماند در استان و رفع مشکلات زیست محیطی مسئول هستیم، افزود: بخشی از مشکلات پیش آمده در حوزه محیط زیست و پسماند در گیلان به دلیل عدم تصمیم درست در زمان مناسب بوده است.
حقشناس با ابراز خرسندی از برگزاری چنین جشنوارههایی در حوزه مدیریت پسماند در گیلان گفت: اثرگذاری چنین جشنوارههایی که دانش آموزان و نوجوانان در آن نقش دارند بسیار بیشتر از برگزاری جلسات مختلف است، بنابراین انتظار دارم برگزاری چنین جلساتی بیشتر شود.
وی یکی دیگر از مشکل گیلان را مسئله پیری جمعیت دانست و بیان کرد: حقیقتا ظرف و مظروف گیلان در خطر است، زیرا گیلان وارد پیری جمعیت شده و با ادامه این روند نسل سه قوم اصیل در خطر است که باید فکری عاجل در این خصوص اندیشیده شود.
به گزارش آنا، سبک زندگی پسماند صفر، تفکیک زباله از مبدأ، ایدههای جایگزینی پلاستیک در زندگی، ساخت کاردستی با مواد دورریز، ایدههای نوآورانه بازیافت، ابتکارات بازاستفاده پسماند، راهکارهای کاهش و حذف پسماند تر، مدیریت پسماندهای خطرناک خانگی، پاکسازی محیط زیست، همیاری پاکبانان، نه به مصرفگرائی، بهرهگیری از هوش مصنوعی در مهندسی پسماند از اهداف این جشنواره است.
انتهای پیام/
